A BMW végre megmutatta, milyen autókat készít majd Debrecenben

1 hónap ezelőtt 16

Újabb tanulmányautót mutatott be a BMW: a Vision Neue Klasse X azt vetíti előre, milyenek lesznek a márka debreceni gyárában készülő autók – írja az Origo.

A 2023-ban bemutatott Vision Neue Klasse után ezúttal a Vision Neue Klasse X névre keresztelt koncepció első ízben enged betekintést az azonos nevű modellgeneráció SAV (Sports Activity Vehicle) karosszériaváltozatába, egyszersmind azt is megmutatja, hogy milyen autók készülnek majd a márka új debreceni gyárában.

A Neue Klasse elnevezés nem csupán egyetlen új autót jelöl a BMW jövőbeni elektromosautó-kínálatában, hanem egy teljes családot, amely vadonatúj műszaki alapon kínál a márka jelenleg kapható villanyautóinál nagyobb hatótávot és gyorsabb töltést. A Neue Klasse család tagjait elsőként Debrecenben szerelik majd össze, várhatóan már 2025-től.

Az új tanulmányba a BMW hatodik generációs eDrive hajtásrendszere került. Látványos újítás a többfunkciós gombokkal ellátott, újratervezett kormánykerék, illetve a szélvédő teljes szélességében vetítő BMW Panoramic Vision.

A Neue Klasse családban a BMW 800 voltos rendszerre áll át, így az autók mindössze tízperces töltésével akár 300 kilométeres hatótávolság nyerhető. Az új elektromos autógeneráció tagjairól később tesznek közzé pontosabb és részletesebb műszaki adatokat.