A Chelsea őrületes pénzeket költött játékosokra, a vezetőedző mégis új igazolásokat szeretne

2 hét ezelőtt 16

Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) jelenleg kilencedik helyezett Chelsea vezetőedzője, Mauricio Pochettino véleménye szerint a következő szezonra újabb futballistákat kell igazolnia a klubnak – annak ellenére, hogy a közelmúltban már 500 millió eurót költött igazolásokra.

A nyáron néhány tapasztalt játékost kell hoznunk, és több fiatal játékost is. Ez mind a vezetőséggel való beszélgetésről és az elemzésekről szól, valamint arról, hogy megtervezzük a stratégiát a következő szezonra, és nagy dolgokért harcoljunk 

– mondta a Chelsea vezetőedzője a hétfői, Everton elleni bajnoki mérkőzést megelőzően.

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

Fotó: Getty Images

Azt viszont nem lehet mondani, hogy a közelmúltban a Chelsea ne igazolt volna játékosokat, mivel a Transfermarkt adatai alapján a londoni klub a tavaly nyári, illetve a téli átigazolási időszakban 467,8 millió eurót költött új futballistákra. 

Érdekesség, hogy például Romeo Lavia, aki tavaly nyáron 62 millió euróért cserében érkezett a Southamptontól, mindössze egy mérkőzésen lépett eddig pályára a Chelsea színeiben, szóval eddig nem lehet azt mondani, hogy megtérültek volna a befektetések. 

A Chelsea jelenleg az angol bajnokság kilencedik helyezettje, viszont az FA-kupában elődöntős, így ha megnyeri a kupasorozatot, akkor az Európa-ligában indulhat a következő szezonban. 

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM