A drogos énekesnő sikeresen teljesítette az elterelést, ez várhat rá ezután

2 hét ezelőtt 11

[sz]Maier Vilmos, képünk illusztráció, fotó: Unsplash/BRUNO CERVERA[sz]

Sikeresen teljesítette az elterelést a drogos énekesnőként elhíresült előadó, tudta meg a Blikk.

„A kérdezett ügyben tájékoztatjuk, hogy a gyanúsított az elterelést elvégezte és ennek tényét okirattal igazolta, azonban a pártfogó felügyeletének tartama 2024. május végén telik le, ezért az ügyében az érdemi ügyészségi döntés ezt követően hozható csak meg” – válaszolta a lap kérdésére az ügyben dr. Rab Ferenc Levente főügyészségi ügyész.

A féléves elterelés alatt az énekesnőnek 12 alkalommal kellett egyórás foglalkozásokon részt vennie, melyek között maximum 30 nap telhetett el. A magyar sztár minden feltételt betartva sikeresen elvégezte az elterelést.

A Blikk megkérdezett egy ügyvédet is arról, hogy mi várhat a hírességre ezután.

„Bár az elterelést sikeresen elvégezte, a fent említett határidőig tartania kell még a kapcsolatot a pártfogójával, aki továbbra is figyelemmel kíséri majd az életét. Ha ez esetleg elmaradna, függetlenül a sikeres elterelés teljesítésétől ugyanúgy vádat emelhetnek ellene” – mondta dr. Molnárfi István. Hozzátette:

„Igaz, hogy most büntetlenül sikerült megúsznia az ügyet, ám ha két éven belül ismét elkapják ugyanezen bűncselekmény miatt, már nem élhet az elterelés lehetőségével, biztosan vádat emelnek ellene. Továbbá jelen ügyben az ügyész kiróhatja rá a bűnügyi költségek megtérítését, ami nagyjából 400 ezer forint körüli összeg.”

A népszerű énekesnőt 2022. október 27-én egy angyalföldi ingatlanból szállították kórházba a mentők. A személyiségi jogok miatt meg nem nevezett hírességet kábult állapotban, vágásokkal a karján találták meg akkori otthonában, ahol kis mennyiségű kábítószergyanús anyagra is bukkantak, később a szervezetében szintén kimutatták a tiltott szereket.

A rendőrség alkut kötött a sztárral, akinek tanúvallomása alapján még tavaly négy személyt állítottak elő kábítószer-kereskedelem gyanújával. Az énekesnő pedig vállalta az elterelést.

[kapcsolodo]megkezdte-az-elterelest-a-drogos-enekesno/[kapcsolodo]