A Facebookon kereste egy kétéves kisfiú szüleit a rendőrség, egy kismotoron találtak rá a szombathelyi forgalomban

1 hét ezelőtt 8


[sz]Malinovszki András / Fotó: Vincent_Vuttipipat – Getty Images Illusztráció)[sz]

Megszökött otthonról egy kisfiú, és Szombathely legforgalmasabb útján hajtotta a kismotorját szombaton kora este, a Zanati út külső sávjában – számol be a Nyugat.hu.

Rendhagyó módon a Facebookon kért segítséget a Vas Vármegyei Rendőr Főkapitányság az internetezőktől szombaton 19:24-kor. Így próbálták megtalálni az életveszélyes helyen „motorozó” fiút.

Akciójuk sikerrel járt, a gyerek egyik hozzátartozója a Facebookon látta meg a kisfiú fotóját és azonnal jelentkeztek a rendőrségen.

A 112Pressnek nyilatkozott az a férfi, aki megtalálta a gyereket. Kaposvári Ákos elmondása szerint a szombathelyi a Zanati úton tartott a belváros irányába, amikor az aluljáróban, a négysávos út külső sávjában meglátta a lábbal hajtható biciklin vele egy irányba haladó, egyedül közlekedő, lengén öltözött kisfiút.

„Sok autó elhaladt a gyerek mellett, én pedig úgy ítéltem meg, hogy veszélyben volt. Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott. Több közlekedő dudált, amiért akadályoztam a forgalmat, egy férfi pedig kikiabált, hogy “Mi a k… anyádat csinálsz?” Szerintem láthatták, hogy egy gyerek is van az úttesten”

– nyilatkozta a férfi.

„Nem sokkal később egy barátom is megállt, illetve érkezett egy idősebb hölgy, aki levette a kabátját és ráterítette a vacogó kisfiúra, akin póló volt és zoknicipő. Amikor kérdeztük, akkor elmondta, hogy egyedül van és nem tudta megnevezni a szüleit, vagy hogy ők hol vannak.”

A rendőrség később megtalálta a hozzátartozókat, és a nem az időjárási viszonyoknak megfelelően felöltözött fiút biztonságban hazavitték.

[kapcsolodo]meghalt-egy-8-eves-kisgyerek-amikor-a-nezok-koze-hajtott-egy-versenyauto-sri-lankan[kapcsolodo]