A Fradi másfél éve nem tudta megverni Mészáros Lőrinc csapatát, a Puskás Akadémiát a bajnokságban

1 hónap ezelőtt 13

A Fradi másfél éve nem tudta megverni Mészáros Lőrinc csapatát, a Puskás Akadémiát a bajnokságban

2024. március. 17. 19:41Sport

A jelek szerint Kubatov Gábor így sem volt csalódott a mérkőzés után.

A bajnoki címre törő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával hazai pályán, ami azt jelenti, hogy a Fradi 2022. október 22-e óta nem tudta legyőzni a bajnokságban a felcsúti csapatot.

Jobban kezdett a magyar bajnoki címvédő, de az első valamire való helyzet a Puskás Akadémia előtt adódott, Wojciech Golla ollózása azonban mellé ment. A 11. percben úgy tűnt, Lonchart buktatták a tizenhatoson belül, Bogár Gergő játékvezető a tizenegyespontra is mutatott, de miután visszanézte az esetet, megváltoztatta ítéletét, így nem kapott büntetőt a Ferencváros.

A 32. percben újabb veszélyes Fradi helyzetet jegyezhettünk fel, Eldar Civic beadása után Varga Barnabás fejelt kapura, a labda pedig csak centikkel, de elkerülte a bal kapufát. Az első félidőre jutott még egy felcsúti helyzet, a svéd Jonathan Levi cikázott át a hazai védőkön, de Dibusz nagyot védett.

A második játékrészből mindössze 25 másodperc telt el, amikor megszerezte a vezetést a vendég csapat. A Ferencváros középhátvédje, Henry Wingo egy indításnál nagyot hibázott, így Lamin Colley elé került a labda, aki higgadtan lőtt a bal kapufa mellé, 0-1.

A Puskás Akadémia gólja után magasabb fokozatra kapcsolt a Fradi, több helyzetet is kidolgozott a zöld-fehér csapat, ám gólt csak a 77. percben szerzett. A tunéziai válogatott középpályása, Mohamed Alí Ben Romdán kapott jó labdát, majd középre passzolt, a beadásról ugyan Varga lemaradt, de Marquinhos még bele tudott kotorni, így egyenlített a Ferencváros. A mérkőzés még tartogatott ugyan egy-egy helyzetet mindkét oldalon, gól azonban már nem született, így a Ferencváros 2 pontra növelte előnyét az egy meccsel többet játszó Paks előtt, a Puskás Akadémia pedig jelenleg az 5. helyet foglalja el a bajnoki tabellán.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő klub immáron másfél éve veretlen a Ferencváros ellen a bajnokságban, ami egyben azt is jelenti, hogy a Puskás Akadémia az idei 3, Fradi elleni bajnoki meccséből egyet nyert és kettő végződött döntetlennel. A történelmi hűség kedvéért megjegyezzük, hogy a Magyar Kupában is találkoztak egymással a csapatok idén, ott drámai csatában, de végül a Ferencváros jutott tovább hosszabbítás után. A jelek szerint a mostani eredmény miatt Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, a Ferencváros elnöke sem volt szomorú, aki arról posztolt Facebookon, hogy “újabb plusz ponttal” növelte előnyét a Fradi.