A Fradit búcsúztató, és a magyar bajnokot megelőző csapatra is izraeli ellenfél vár a 16 között

2 hónap ezelőtt 10

fiorentina

Péntek 13 órakor az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában kisorsolták az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjének párosítását.

Az Európa-ligához hasonlóan a nyolcaddöntőbe erőnyerőként bejutott a csoportkör nyolc első helyezettje, közte a Ferencvárost megelőző Fiorentinával, míg a másik nyolcas az Ekl-másodikak és a El-harmadikak párharcaiból alakult ki.

Kiemeltként a csoportgyőzteseké a lehetőség, hogy a visszavágót saját pályájukon rendezzék meg, és ebben a körben még nem volt arra esély, hogy azonos nemzetbeli együtteseket sorsoljanak össze.

Az olasz együttes a Rennes elleni hazai El-meccsét a Puskás Arénában, a Gent elleni playoffpárharcát pedig a Bozsik Arénában játszó Maccabi Haifával találkozik.

Bolla Bendegúz révén itt is van még magyar érdekeltség, az őt kölcsönben foglalkoztató svájci Servette a csoportkör egyetlen hibátlan csapatát, a Viktoria Plzent kapta.

A legjobb 16 közé jutásért a magyar bajnokot kettős győzelemmel búcsúztató Olympiakoszra is izraeli ellenfél, a Maccabi Tel-Aviv vár, ezúttal is hazai pályán kezd a görög csapat. 

Az Ajax a sorozat messze legértékesebb keretével bíró Aston Villa ellen próbálhatja meg borítani a papírformát. 

A mérkőzéseket március 7-én és 14-én rendezik meg. A negyeddöntő sorsolására másnap, március 15-én kerül sor, itt pedig már a május 29-i, athéni döntőig vezető ágrajzokat is megismerjük.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének sorsolását, közte Szoboszlai Dominikék prágai túrájával, valamint Sallai Rolandék londoni szereplésével itt tekintheti meg! 

Európa-konferencialiga, a nyolcaddöntő párosítása

  • Servette (svájci)–Viktoria Plzen (cseh)
  • Ajax (holland)–Aston Villa (angol)
  • Molde (norvég)–FC Bruges (belga)
  • Union Saint-Gilloise (belga)–Fenerbahce (török)
  • Dinamo Zagreb (horvát)–PAOK (görög)
  • Sturm Graz (osztrák)–Lille (francia)
  • Olympiakosz (görög)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
  • Maccabi Haifa (izraeli)–Fiorentina (olasz)

A mérkőzéseket március 7-én és 14-én rendezik meg.

(Borítókép:  Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM