A gondoskodó nagymamától búcsúzik Vilmos, immár walesi hercegként

1 év ezelőtt 52

A trónörökös Vilmos herceg megható szavakkal búcsúzott a királynőtől.

Miután édesapja III. Károly királyként folytatja pályafutását, megkapta a walesi hercegi címet a mostantól az utódlási sorban első helyen lévő Vilmos, így a királynőtől búcsúzó közleményét is már a walesi herceg és hercegné közös Instagram-oldalán tették közzé.

Mint fogalmaz: ő nem csak a királynőt, de a nagymamáját is elveszítette. "És miközben gyászolom az elvesztését, hihetetlen hálát is érzek. A királynő bölcsessége segített engem, az ő biztatása az ötvenedik évtizedemben. A feleségem húsz éven át részesült az ő iránymutatásában és támogatásában. A három gyerekem a szünidőket töltötték vele, és olyan emlékeket szereztek, amelyek egész életükben velük lesznek".

Vilmos herceg azt írja, hogy a királynő a legboldogabb és a legszomorúbb pillanataiban is vele volt, és időbe fog telni, mire felfogja, hogy nagymama nélkül maradt. Megköszöni neki a családja és iránta tanúsított szeretetét, és, hogy a generációja számára a szolgálat és a nyilvánosságban viselt méltóság példájával járt elöl.

A nagymamám azt mondta, a gyász az az ár, amit a szeretetért fizetünk. Mindaz a szomorúság, amit az elkövetkező hetekben érezni fogunk, annak a szeretetnek a testamentuma lesz, amit a mi rendkívüli királynőnk felé éreztünk.

Végezetül hozzáteszi, hogy mindenben támogatni fogja édesapját, az új uralkodót.