A házfoglalók végül elhagyták Gordon Ramsay 16,1 millió dolláros londoni kocsmáját

1 hét ezelőtt 16

[sz]Fischer Gábor[sz]A New York Post írta meg, hogy hivatásos házfoglalók, akik elfoglalták Gordon Ramsay 16,1 millió dolláros londoni kocsmáját, kénytelenek voltak azt elhagyni, miután „papírokat szolgáltak fel nekik”, azaz hivatalosan felszólították őket a távozásra, míg az ellenállás egy része látszólag úgy döntött, hogy az étteremben marad.

A Camden Art Cafe, egy magát „autonóm kávézónak nevező csoport Camden szívében” tagjai bejelentették, hogy

kedden megkapták a papírokat, amelyek felszólították őket, hogy hagyják el a sztárséf York & Albany gasztropubját.

Szomorúan jelentjük be, hogy a Camden művészeti kollektíva elhagyta az épületet, miután tegnap papírokat kézbesítettek nekik” – jelentette be a csoport az Instagramon. „Sok sikert kívánunk az épületben maradtaknak.

A csoport azt állította, hogy

azért foglalta el a brit éttermet, hogy tiltakozzon a „dzsentrifikáció áldozatai” és az ország nagysebességű vasútja, a H2S ellen.

„Célunk, hogy rendszeresen megnyissuk kapuinkat bárki és mindenki előtt, különösen Camden lakosai előtt, akik a HS2-höz hasonló dzsentrifikációs és parazita projektek áldozatai lettek” – írta a csoport egy korábbi bejegyzésében a közösségi médiában.

„Ingyenes ételt, italt és teret biztosítunk művészetük bemutatására anélkül, hogy nevetséges bürokráciát követelnének meg a galériáktól, hogy átugorják. Hisszük, hogy mindannyian és művészetünk megérdemeljük a méltóságot.”

A HS2, Anglia második nagysebességű vasúti projektje a tervek szerint a Staffordshire-i Handsacre falut köti össze Londonnal. Jelenleg építés alatt áll, befejezése 2029 és 2033 között várható.

A csoport azt mondja, hogy

a londoni kerület vagyoni egyenlőtlenségei miatt választotta Ramsay luxuskávézóját Camdenben, és meg akarta nyitni a 16 millió dolláros éttermet, hogy mindenki élvezhesse.

„A York and Albany egy ikonikus épület Camdenben az 1820-as években történt megnyitása óta. Ellenállt a háborúknak és a bombáknak”
“Egy olyan időszakban, amikor a Camden piacot egy milliárdos vásárolta fel, és sok régi helyi vállalkozást kilakoltatnak az egységeikből, még fontosabb, hogy mindannyian összefogjunk az ellenállás minden formájában, amit ismerünk és tudunk.”

Amikor a házfoglalók elfoglalták az éttermet, az éppen zárva volt, mivel a tulajdonosa éppen annak felújítását tervezte.

[kapcsolodo]/gordon-ramsay-vegan-lett-de-nem-tartott-sokaig/[kapcsolodo]