A Jézusról szóló film után Scorsese most szentekről készít dokusorozatot

1 hónap ezelőtt 11

Többek között Assisi Szent Ferenc, Keresztelő Szent János és Mária Magdolna történetét is feldolgozza.

Tavaly tavasszal derült ki, hogy Martin Scorsese egy Jézusról szóló filmet tervez forgatni, most pedig a hírek szerint újabb szakrális témához nyúl. A rendező a Fox Nationnel, a Fox News streamingcsatornájával együttműködve egy nyolcrészes dokusorozaton dolgozik, ami szentek életét dolgozza fel.

A sorozatról egyelőre annyit tudni, hogy a narrátora és producere is Scorsese lesz, és összesen nyolc darab egyórás epizódból áll majd. Mindegyik rész egy-egy szentről szól, így például Assisi Szent Ferencről, Keresztelő Szent Jánosról és Mária Magdolnáról.  Az első epizódokat novemberben mutatják be.

A Variety idézi Scorsese nyilatkozatát, miszerint a rendező életét végigkísérték a szentek történetei. „Gondolkodtam a szavaikon és tetteiken, elképzeltem a világokat, amelyekben éltek, a döntéseket, amelyekkel szembenéztek, a példákat, amelyeket mutattak”, tudjuk meg ebből. Azt is hozzátette, hogy nyolc nagyon különböző férfi és nő történetét dolgozza fel.

A Martin Scorsese Presents: The Saints című dokusorozat forgatókönyvírója Kent Jones lesz, aki a Jézusról szóló filmben is együtt dolgozik Scorsesével. Reméljük, ezekkel nem fog annyira túlszaladni, mint legutóbbi filmjével, a 206 perces játékidejű Megfojtott virágokkal.