A kórház szerint nem mondott igazat a gyermekneurológiai szakrendelésről a jászberényi polgármester

1 hét ezelőtt 16

„Az elmúlt időszakban kórházunk újra a helyi politika egyik meghatározó témája lett. Ezért tisztelettel felkérem a polgármester urat, hogy a valós tények megosztásával szolgálja kórházunk működését,” közölte a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója. Budai Lóránt polgármester kedden ATV-nek beszélt arról, hogy a kórház gyermekneurológiai szakrendelése nem fogad minden beteget, sokaknak Budapestre kell mennie ellátásért. Állítása szerint felajánlotta az önkormányzat anyagi segítségét, hogy az év végén távozó két orvost ne csak egy pótolja, de erre az intézmény nem volt nyitott. Dr. Besenyi Orsolya főigazgató szerint a Budai nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a jászberényieket. A kórház honlapján olvasható közlemény szerint

a két orvos távozása miatt januártól március végéig szünetelt a szakrendelés, ezen időszakra a Semmelweis Egyetem osztályát jelölték ki a jászberényi betegek részére.

Az új orvos első rendelése április harmincadikán lesz Jászberényben, minden beteget, nem csak az újakat, ellátja majd. A főigazgató szerint mindenki, aki időpontot kért, az kapott is, kivéve egyetlen szülőt, aki „más kórképben szenvedő gyermekét szerette volna a gyermekneurológiai szakrendelére előjegyezni.”