A kormány most már a múzeumokat is foci tematikában képzeli el

1 hét ezelőtt 10

Minden évben van Múzeumok Éjszakája és annak minden évben van egy kiemelt tematikája. Idén ez nem más, mint a „Gólpassz”.  

„A kiemelt tematikánál fontos szempont, hogy ahhoz a legkisebb tájházaktól a szakmai gyűjteményeken át a legnagyobb múzeumokig minden résztvevő valamilyen módon kapcsolódni tudjon” – olvasható a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményében.

Az idei tematika aktualitását a június 14-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság adja, mivel a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat ideje alatt várhatóan a foci Eb uralja majd a közbeszédet – írják.

„A fociban legtöbben a gólszerzőket tartják nyilván, de az eredményes játékhoz elengedhetetlen az egész csapat munkája. Egy gól előzménye sok esetben egy kulcsfontosságú gólpassz, ami meghatározhatja a végeredményt.”

A szervezők úgy vélik, a minél több érdekes, nem megszokott kísérőprogramhoz nyújt tág lehetőséget az idei kiemelt tematika.

A konkrét programtervek megvalósításának érdekében olyan kérdéseket fogalmazunk meg, amelyek segíthetnek irányt mutatni és támpontot adhatnak a programok összeállításához.

A Múzeumok Éjszakája június 22-én lesz.