A Liverpool csapatkapitánya lehordta a csapattársait a fájdalmas vereség után

1 hét ezelőtt 9

Az Everton hazai pályán 2–0-ra legyőzte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen. Jürgen Klopp csapata a vereséggel gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből, így egy rendkívül frusztrált Virgil van Dijk lépett a mikrofon elé a lefújás után. A csapatkapitány szerint most mindenkinek fel kell tennie a kérdést magában, hogy teljes erőbedobással küzdött-e a pályán a kritikus fontosságú mérkőzésen.

„Ha egyetlen nyamvadt párharcot sem tudunk megnyerni, és még lehetőséget is adunk a játékvezetőnek, hogy szabadrúgást ítéljen ellenünk, akkor nincs esélyünk megnyerni a bajnoki címet” – nyilatkozta Van Dijk dühösen a SKy Sportsnak, írja a BBC.

A klasszis holland védő hozzátette, sok szempontból nagyon csalódott most. „Mindenkinek a tükörbe kell néznie, és meg kell vizsgálnia a saját teljesítményét, és el kell gondolkodnia, hogy tényleg mindent beleadott-e, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Tényleg meg akarják nyerni a bajnokságot?” – tette fel a költői kérdést.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp bocsánatot kért a csapat szurkolóitól a gyenge teljesítmény miatt. A német szakember azt is elismerte, hogy már nem a saját kezükben van a sorsuk, és csak úgy lehetnek bajnokok, ha a hátralévő fordulókban az Arsenal és a Manchester CIty is többször pontokat hullajt – amire azért nincs sok sansz.

Labdarúgás

Premier League

A 29. fordulóból elhalasztott mérkőzések pótlása

  • Everton FC–Liverpool FC 2–0
  • Wolverhampton Wanderers–AFC Bournemouth 0–1
  • Crystal Palace–Newcastle United 2–0
  • Manchester United–Sheffield United 4–2 

Korábban játszották:

  • Arsenal–Chelsea 5–0

Csütörtök:

  • BrightonManchester City 21.00

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM