A Maersk vezetője szerint fenntarthatatlanul olcsók a konténerárak

1 hónap ezelőtt 11
A Maersk vezetője szerint fenntarthatatlanul olcsók a konténerárak
A Maersk vezérigazgatója, Vincent Clerc szerint a globális konténerszállítási piac túlkapacitással és fenntarthatatlanul alacsony fuvardíjak kihívásaival néz szembe, ami jelentős nyomást helyez a szektor jövedelmezőségére, ellentétben a pandémia utáni rekordnyereségekkel.

Az iparágban tapasztalható túlkapacitás hátterében az új konténerhajók piacra lépése áll. Tavaly ez 9%-os kapacitásnövekedést eredményezett, amely idén várhatóan további 11%-kal, míg 2025-ben 7%-kal bővül majd. Ezzel szemben a Maersk flottájának mérete nem változott.

Vincent Clerc vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a kereslet növekedése, a lassabb hajózás és a hajók újrahasznosítása hosszú távon képes lehet ellensúlyozni ezt a túlkínálatot. Ezáltal pedig lehetőség nyílhatna az ágazat számára, hogy visszatérjen egy egészséges jövedelmezőségi szintre.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Paypal - kereskedés

Nem úgy mozog, ahogy számítottam rá, és nagyon valószínű, hogy azért, mert az a lefelé tartó ending diagonal, ami 103 dollárról indult 08.16-án, még nem készült el.Ez volt az elképzelése