A Manchester City négygólos győzelemmel lépett közelebb a címvédéshez

1 hét ezelőtt 11

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 29. fordulójában a címvédő Manchester City idegenben aratott négygólos győzelmet a Brighton ellen. Pep Guardiola csapata ezzel egy pontra zárkózott az éllovas Arsenal mögött – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.

Minden hátralévő bajnoki mérkőzés kulcsfontosságú a Manchester City számára, amely megvédené címét, és újra felülne a Premier League trónjára. Pep Guardiola csapata azok után, hogy a Real Madrid ellen kiesett a Bajnokok Ligájából, majd fináléba jutott az FA-kupában, a Brighton otthonába utazott a kötelező három pontért. 

A csütörtök esti mérkőzés első kaput eltaláló lövése ugyan Danny Welbeck nevéhez fűződött, az első gól a vendégeké volt: Kyle Walker mértani pontosságú, jobb szélről érkező beadását a tizenegyes pont magasságából fejelte Kevin De Bruyne a kapuba. Alig telt el 10 perc, újra zörrent a Brighton hálója, ezúttal Phil Foden volt eredményes, aki nyolc perccel később újabb gólt szerzett, a Real Madrid elleni büntetőpárbajban tizenegyest hibázó Bernardo Silva passzából. 

Phil Foden

Phil Foden

Fotó: Getty Images

A félidőre háromgólos előnnyel vonult a bajnoki címre hajtó City, amely újabb gólt szerzett a második félidő derekán: Julian Alvarez vágta be a kipattanót a bal alsó sarokba. A rendes játékidő hátralévő részében nem esett több gól, a bajnoki címvédő manchesteri együttes gond nélkül abszolválta a kötelező feladatot. 

A Manchester City újabb győzelmével immár 76 pontos a tabellán, egyetlen egységgel lemaradva, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszva az éllovas Arsenal mögött. A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool azok után, hogy szerdán kétgólos vereséget szenvedett az Everton ellen, gyakorlatilag kiszállt a bajnoki versenyfutásból. 

Premier League, 29. forduló

  • Brighton – Manchester City 0–4 (0–3)  

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM