A mesterséges intelligenciáról fog beszélni a pápa

1 hét ezelőtt 20

A mesterséges intelligenciáról fog beszélni a pápa

A G7 csoport következő csúcstalálkozójának vendége lesz a katolikus egyházfő, és arról fog beszélni, milyen etikája van a mesterséges intelligenciának.

Valószínűleg nem szerepelt az 1940-es években a kis Jorge Bergoglio tippjei között, hogy 87 éves korában a mesterséges intelligenciáról fog előadást tartani pápaként a világ vezető politikusainak, de most épp ez fog történni. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök bejelentette, hogy Ferenc pápa is meghívást kapott a G7 csoport júniusi csúcstalálkozójára, amelyet Olaszországban tartanak. A téma a mesterséges intelligencia és annak etikai szála lesz.

A Vatikán nemrég indította el azt a kezdeményezését, amelyben a világ vezető cégeit és most a G7-csúcson már a leggazdagabb országokat is kéri: olyan környezetet teremtsenek meg, amelyben a digitális innováció, különösen a mesterséges intelligencia tiszteletben tartja az emberi méltóságot. A kezdeményezéshez sok techcég és nemzetközi szervezet is csatlakozott – aztán hogy ezeket az ígéreteket mennyire veszik komolyan, az már más kérdés.