A MOB-elnök szerint Magyarország sokkal jobb olimpiát tudna rendezni, mint Párizs

4 hónap ezelőtt 13

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, ő sem tudta felvenni a kapcsolatot Milák Kristóffal, akinek csak annyit mondott volna, hogy bármilyen segítségre – emberileg, sportszakmailag – szüksége van, nagyon szívesen segítenek neki. A sportvezető hozzátette, véleménye szerint Budapest sokkal jobb olimpiát tudna rendezni, mint Párizs.

A nyáron beszéltem Kristóffal, akkor láttam, hogy küszködik, nehézségei vannak. Elmeséltem, nekem is volt mélypontom sportolóként, amikor úgy éreztem, elértem már mindent, és elvesztettem a motivációmat. Én is kerestem, de nem sikerült felvennem vele a kapcsolatot, csak annyit akartam felajánlani neki, ha bármiben tudunk segíteni, nagyon szívesen tesszük

– mondta Gyulay Zsolt a Nemzeti Sportnak. Véleménye szerint az úszófenomén fejben biztosan készül az olimpiára, de ha végül úgy dönt, hogy mégsem indul Párizsban, akkor egy későbbi időpontban ugyanúgy várják vissza a medencébe, mivel egy óriási bajnokról van. 

Apropó párizsi olimpia, Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy rendkívül boldog lenne abban az esetben, ha a magyar sportolók túlszárnyalnák a 2021-es tokiói olimpia éremtermését. Akkor hat arany-, hét ezüst- és hét bronzéremmel zárták sportolóink az ötkarikás játékokat, ezt a teljesítményt viszont nagyon nehéz lesz felülmúlni. 

Sok érmet szeretnék, olyan sportágakban is, amelyekben korábban nem, vagy nagyon ritkán sikerült dobogós helyet szerezni, mert az nagy lendületet adhat. A hagyományosan eredményes sportágainkban jó esélyeink vannak, fontos lenne legalább úgy szerepelni, mint az előző olimpián

– tette hozzá a MOB-elnök. Gyulay Zsolt a közelgő olimpia szervezési oldaláról is beszélt, véleménye szerint érdekes játékok várnak ránk, a szervezők ugyan sajátos stílusban dolgoznak, de biztos benne, hogy klassz lesz a párizsi helyszín. Ugyanakkor megjegyezte, a közlekedéssel akadhatnak nehézségek, egyelőre kaotikusnak tűnik a helyzet, továbbá annak a veszélye is fennáll, hogy a sportolóknak baja esik, amennyiben kiengedik őket a városba. 

Magyar versenyzőt viszont nem érhet hátrány, mindent megteszünk annak érdekében, hogy sportolóink a lehető legjobb körülmények között fordulhassanak rá a versenyszámukra 

– fejtette ki Gyulay, aki ezzel együtt azt is elmondta, hogy Magyarország szerinte sokkal jobb olimpiát tudna rendezni, mint Párizs. És ha már szóba jött a budapesti olimpia, a MOB-elnök szerint nem annyira aktuális a téma, de ez nem jelenti azt, hogy feladnák az álmot. A MOB 128 éves, hatodikként alapították a világot, de ez pusztán nem jelenti azt, hogy járna hazánknak egy olimpiai rendezés.  

Index könyvek

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM