A Red Bull felfüggesztette a csapatfőnököt „helytelen viselkedéssel” vádoló alkalmazottját

1 hónap ezelőtt 9

Nem sokkal azután, hogy a Christian Horner ellen indult független vizsgálat az őt vádoló nő panaszának elutasításával zárult.

Felfüggesztette a Red Bull a nőt, aki „helytelen viselkedéssel” vádolta a meg Christian Horner csapatfőnököt – írja a BBC Sport

Február elején pattant ki a botrány Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke körül, miután az istálló egyik alkalmazottja azt állította, hogy a férfi „helytelenül” viselkedett vele szemben. Horner ellen független vizsgálat indult, Max Verstappen csapata pedig közölte, hogy „rendkívül komolyan” veszik a vádakat.  

A csapatfőnök az első perctől kezdve tagadta a vádakat, az állítólagos kiszivárgott üzenetekről pedig azt mondta, hogy nem kommentál névtelen spekulációkat. Elmondása szerint teljes mértékben együttműködött a független vizsgálattal, amely végül elutasította a benyújtott panaszt. 

A panasz elutasítása után a Red Bull közölte, hogy „a panaszosnak joga van fellebbezni”. 

A feszültség eközben egyre nő a Red Bullon belül. A múlt héten Bahreinben, a Forma–1-es szezonnyitó nagydíjon Verstappen apja kijelentette, hogy Horner további jelenléte a csapatnál „robbanáshoz” vezethet. Ezt követően a sajtóban megjelentek olyan feltételezések, hogy Jos Verstappen szerepet játszhatott a Horner eltávolítására irányuló kísérletben, de ő ezt tagadja. A Red Bull kommunikációja továbbra is azt képviseli, hogy csapaton belül nincs ellentét a különböző táborok között, ugyanakkor már egy olyan hír is körbejárt, hogy a feszültség miatt Max Verstappen ott hagyhatja a Red Bullt, és átigazol a Mercedeshez, ahol megüresedik a Ferrarihoz készülő Lewis Hamilton helye.

Horner a 2005-ös indulása óta vezeti csapatfőnökként a Red Bullt, a Milton Keynes-i székhelyű F1-es csapat hét egyéni és hat konstruktőri bajnoki címet nyert a csapatfőnöksége alatt. Legutóbb tavaly győztek Max Verstappennel. 

Christian Horner 2015-ben házasodott össze a Spice Girls tagjával, Geri Halliwell-lel, a közös gyerekük hétéves. 

Az ügyről alábbi cikkünkben írtunk bővebben: