A rendőrségen razziáztak az Élősködők sztárjának halála miatt

3 hónap ezelőtt 9

A Kjonggi tartományi rendőrség a bizonyítékok begyűjtése érdekében nyomozókat küldött az Incshon városi rendőrségre. A gyanú szerint az ottani rendőrség kiszivárogtatta I kihallgatási ütemtervének részleteit a médiának, így a kihallgatása nagy nyilvánosságot kapott.

Az Élősködők című filmből ismert színészt tavaly december 27-én holtan találták az autójában, Szöulban, néhány nappal az után, hogy a rendőrség harmadszor is kihallgatta a marihuána és más illegális kábítószerek használatának gyanúja miatt indított eljárásban.

Az értesülések szerint a keddi razzia során a nyomozóhatóság lefoglalta az incshoni rendőrség kábítószeres ügyekkel foglalkozó részlegén dolgozók mobiltelefonjait, valamint az I nyomozására vonatkozó dokumentumokat is.

A rendőrség a tervek szerint ezután elemzi a lefoglalt anyagokat, hogy megállapítsa, átadtak-e belsős nyomozati információkat bizonyos sajtóorgánumoknak.

A hatóságok ezen felül kedden vádat emeltek azon két nő ellen, akik kábítószerügyével kapcsolatban zsarolták I Szongjunt és összesen 350 millió vont (92 millió forint) csaltak ki a színésztől.

(A nyitókép illusztráció.)