A szakportál szerint a magyar válogatott tehetsége a leggyengébb játékos csapatában

5 hónap ezelőtt 10

A football365.com az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulója előtt készített összeállítást a csapatok leggyengébben teljesítő játékosairól, többbek között a WhoScore portál értékeléseit alapul véve. A lap szerint a Bournemouth legrosszabb játékosa jelenleg a magyar válogatott védője, Kerkez Milos.

A portál a legalább nyolc mérkőzésen pályára lépő játékosokat vette figyelembe, de a végső eredményben a WhoScored statisztikái mellett szubjektív szempontok is közrejátszottak. Ennek értelmében az angol bajnokságban jelenleg 16. helyezett Bournemouth leggyengébb játékosa Kerkez Milos.

Kerkez Milos

Kerkez Milos

Fotó: Getty Images

A magyar válogatott védője a szezon kezdetén ugyan stabil kezdőjátékosnak számított, de az idő előrehaladtával egyértelműen kikopott a kezdő tizenegyből, és immár többnyire a cserepadon kezdi a találkozókat. 

Nem az ő hibája, de 20 évesen valószínűleg nem neki kellene lennie a kezdő balhátvédnek a Premier League-ben. Nem hozza azokat a támadómutatókat, melyek igazolják a szereplését és védekezésben is problémásnak bizonyult. A csapat legutóbbi négy meccséből hármat nyert meg, amikor Kerkez a kispadon kezdett. Úgy gondoljuk, hogy szükségük van egy új balhátvédre, különösen akkor, ha Lloyd Kelly januárban tényleg távozik

– írták indoklásukban a portálnál.

A football365.com az összes többi élvonalbeli csapatot is sorra vette, ennek értelmében pedig az Arsenal, a Chelsea, és a Tottenham együttesénél is nyári igazolásokat találtak a leggyengébbnek. Az Arsenalnál Kai Havertzet, a londoni kékenél a 100 millió euróért vásárolt Moise Caicedót, míg a Tottenhamnél Drstiny Udogie-t látták egyelőre a leggyengébbnek teljesítő játékosnak.