A sztrájk miatt díszlet és zenekar nélküli előadás volt az Operaházban

1 hónap ezelőtt 18

Zenekar nélkül, a négyórás előadást egy és negyed órába sűrítve, az előző esti Don Giovanni díszletei előtt játszották szerda este Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját a Magyar Állami Operaházban – derült ki az Index tudósításából.

Az eredetileg 18 órára kiírt, de jelentős késéssel elkezdődött előadás előtt a főigazgató, Ókovács Szilveszter beszédet mondott, és arról tájékoztatta a közönséget, hogy a zenekar este nyolckor csatlakozik az énekesekhez, és a legismertebb részeket játssza majd el. Az „elhíresült büfébe” is meginvitálta a jelenlévőket, majd hozzátette: „Ez a haditerv. Akinek ez az ajánlat nem tetszik, az nyugodtan sarkon fordulat és elmehet”.

A portál helyszíni tudósítása szerint sokan vissza is váltották a jegyüket, akik maradtak, azok néhány, zongorakísérettel előadott áriát hallgathattak meg – a zenekar ugyanis végül nem csatlakozott az előadáshoz.

Kedd este óta az operaházi dolgozók sztrájkja miatt borulnak az előadások lebonyolításai. A sztrájkolók azonnali bérfejlesztést és kollektív szerződését követelnek.