A tragédia ellenére nem lép vissza a miami tenisztornától a világranglista-2. teniszező

1 hónap ezelőtt 10

Arina Szabalenka nem lép vissza a miami tenisztornától azok után, hogy párja, Konsztantyin Kolcov öngyilkosságot követett el hétfő hajnalban. A belorusz teniszező ellenfele legjobb barátnője lesz.

Mint arról beszámoltunk, tragédia árnyékolja be a miami tenisztornát, mivel a női mezőny egyik legjobb játékosa, Arina Szabalenka párja, Konsztantyin Kolcov öngyilkosságot követett el hétfő hajnalban. 

A világranglistán második helyezett, Australian Open-bajnoknő egybehangzó értesülések szerint a tragédia ellenére nem lép vissza a miami tenisztornától, készen áll arra, hogy pályára lépjen. Kedden arról számoltak be helyi értesülések, valamint a torna edzőpályáin készült felvételeken látható, hogy Szabalenka órákkal a tragédia után már edzett. 

Aryna Sabalenka training in Miami.

If anyone feels the need to judge her for playing, please stop.

The grieving process is so much more complex than whatever your opinion is.

She deserves kindness in her healing journey 🙏❤️

(via @BartekIgnacik) pic.twitter.com/nLm8RdCNvU

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) March 19, 2024

Érzelmes mérkőzés vár csütörtökön a belorusz teniszezőnőre: ellenfele a spanyol Paula Badosa lesz, aki legjobb barátnője a magánéletben. A spanyol teniszezőnő az első fordulóban egyébként azt a Simona Halepet győzte le, aki 568 nap után lépett ismét pályára doppingeltiltása miatt.