A világbajnok védő kifakadt: Szó sem volt büntetőről, egyáltalán nem volt az

2 hónap ezelőtt 10

hummels

Mats Hummels szerint egyáltalán nem előzte meg szabálytalanság azt a büntetőt, amellyel a PSV Eindhoven egyenlített kedden a Borussia Dortmund elleni, 1–1-es döntetlennel zárult első mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A német együttes a korábban a riválisnál futballozó Donyell Malennek egy védőről a rövid felső sarokba pattanó lövéséből szerzett vezetést Eindhovenben, a holland válogatott csatár nem is ünnepelte gólját, szinte elnézést kérően tette maga elé kezeit, majd keresztet vetve az égre mutatott. Malen 81 találkozón ötvenszer talált be, amíg 2018 és 2021 között a holland csapatnál futballozott.

A második félidőben a PSV – amelyet a korábban a Ruhr-vidéki gárdánál is dolgozó Peter Bosz irányít – Luuk de Jong büntetőjével egyenlített. A tizenegyest megelőző szituáció nem minden érintett szerint volt szabálytalan.

Egyáltalán nem volt tizenegyes. Egyáltalán. Becsúsztam, tisztán eltaláltam a labdát, megváltoztatva az útvonalát, és csak egészen minimálisan értünk egymáshoz

– idézte fel az esetet a szabálytalanságot elkövető, 2014-ben a német válogatottal világbajnok Hummels. Csapattársai is reklamáltak az ítélet ellen, ám Szrdjan Jovanovics kitartott döntése mellett.

„A játékvezető úgy határozott, hogy büntető volt. Bárcsak megnézte volna a képernyőt. Nagyon biztos volt a döntésében” – fogalmazott diplomatikusabban Edin Terzic, a Dortmund vezetőedzője. Hozzátette ugyanakkor, hogy így saját közönségük előtt kell nyerniük, ezzel kiharcolva a nyolc közé kerülést.

A PSV középpályása, Joey Veerma szerint a második félidőben a vendégek irányították a játékot.

„Az első félidőben és az egész meccset tekintve jobb lehetőségeink voltak, mint a Dortmundnak – vélekedett. – Remekül futballoztunk ma, és ezt idegenben is meg tudjuk tenni.”

A visszavágót március 13-án rendezik Dortmundban.

Inzaghi elégedett, Simeone Griezmannért aggódik

Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője elégedett volt csapata szerdai, egygólos győzelmével az Atlético Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonásán.

„A srácok nagyszerűek voltak egy igen fizikális és technikás ellenféllel szemben, amely egyáltalán nem könnyítette meg a dolgunkat. Tudjuk ugyanakkor, hogy ez csak az első felvonás volt, a második találkozó is kemény lesz” – fogalmazott a legutóbb döntős olasz csapat trénere.

Inzaghi hozzátette, bánhatják a sok eltékozolt helyzetet, megérdemeltek volna egy nagyobb különbségű győzelmet is, ugyanakkor a labdarúgás ilyen, menniük kell tovább.

A szakember a szünetben lecserélt francia Marcus Thurammal kapcsolatban azt mondta: szerdán (ma) vizsgálatok várnak a szezonban 12 gólnál és 11 gólpassznál tartó támadóra, de reméli, nem súlyos a sérülése.

A túloldalon Diego Simeone vezetőedző egy másik francia csatár, Antoine Griezmann miatt aggódhat, akit a 78. percben bokasérülés miatt kellett lecserélnie.

„Kifordult a bokája, de remélem, nem súlyos” – mondta a világbajnok játékosról az argentin szakember, aki szerint együttese a vereség ellenére megmutatta, hogy felveszi a versenyt ellenfelével.

„Most, hogy túl vagyunk az első mérkőzésen, tudjuk, hogyan játszanak. Remélem, amikor eljön a visszavágó ideje, a legjobb formánkat hozzuk és képesek leszünk olyan játékot nyújtani, amit a Bajnokok Ligája megkíván” – tekintett előre a tréner.

A párharc visszavágója március 13-án lesz Madridban.

LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Inter Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0  (Aranautovic 79.)
PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német) 1–1  (L. de Jong 56. – tizenegyesből, ill. Malen 24.)

(Borítókép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM