A volt olasz igazságügy-minisztert rajtakapták, amint Chanel-parfümöt lop a római reptéren

1 hét ezelőtt 18

A demokrata párti Piero Fassino azzal védekezik, hogy szórakozottságában rakta zsebre a 130 euró értékű Chanelt, de az alkalmazottak szerint nem először akart fizetés nélkül távozni.

Lopáson kapták a fiumucinói reptér 1-es termináljának shopjában Piero Fassinót, az olasz Demokrata Párt képviselőjét, egykori torinói nagykövetet, volt igazságügy-minisztert.

Fassino a reptéri bolt személyzete szerint egy 130 euró értékű Chanel Chance parfümmel a zsebében próbált fizetés nélkül távozni.

Az eset április 15-én történt, amikor Fassino Strasbourgba utazott Rómából – írja a Corriere.it. Ekkor rögzítette az üzlet kamerája, amint a parfümöt a zsebébe süllyeszti a képviselő. Az erről készült kimerevített állóképet, amely bizonyítja a cselekményt, elküldték a civitavecchiai ügyészségnek.

Fassino azzal védekezik, hogy félreértésről van szó, azért tette zsebre a parfümöt, mert megcsörrent a telefonja és fel akarta venni, de a másik keze tele volt, mert azzal húzta a bőröndjét. Tehát szándékában állt kifizetni az illatszert.

A Corriere szerint azonban a duty free shop alkalmazottai korábban már kétszer is rajtakapták lopáson Fassinót, de akkor beérték azzal, hogy a képviselő végül mégis rendezte a számlát. Most azonban – vélhetően a korábbi esetekből kifolyólag – már feljelentést tettek. Az ügyben tehát a civitavecchiai ügyészség jár majd el, hamarosan kihallgatják az ügy szereplőit.

Fassino eközben felháborodottan nyilatkozott arról, hogy egy szerinte banális, szerencsétlen mozzanatot erősít fel a média, pusztán azért, mert ismert emberről van szó.