Agráriumba fektet a Gránit Alapkezelő

3 hónap ezelőtt 9

Portfolio 2024. január 23. 16:55

Magyar tulajdonba kerül mintegy 5200 hektárnyi földterület, köztük erdők és termőföldek, valamint egy faipari üzem és egy vadászkastély Somogy vármegyében, miután a Gránit Alapkezelő által menedzselt Főnix magántőkealap megvásárolta az ezeket tulajdonló Drawa Kft.-t az olasz Propostától. A tranzakcióban a BDPST Agráripari Holding is részt vesz szakmai befektetőként, ezzel az első lépéssel megalapozva a BDPST Group mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén kialakítandó befektetési portfólióját, áll a közleményben..

„A BDPST Group és menedzsmentje számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi és a környezeti fenntarthatóság, hogy egy élhető bolygót hagyjunk a következő generációknak. Ezeket a szempontokat mérlegelve lépünk be tőkebefektetőként a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területére, hogy hozzájáruljunk a szegmens modernizálásához, és a fenntartható működés erősítéséhez” – mondta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa és igazgatósági elnöke. Hozzátette: a tranzakció által érintett területeken és ingatlanokon a jövőben értékteremtő korszerűsítés munkálatokat kezdődnek meg a fenntarthatósági célok elérése érdekében.

„A Gránit Alapkezelő az általa menedzselt magántőkealapok esetében is arra törekszik, hogy a piaci átlagot meghaladó hozamokat biztosítson befektetői számára, előtérbe helyezve az értékteremtő és fenntartható befektetési döntéseket. A Főnix Magántőkealap a tranzakcióval egy hosszú távú célt tűzött zászlajára, amelynek fontos eleme a példamutató gazdálkodás kialakítása, a környezet és a természeti kincsek megóvása és a felelős gazdálkodás megvalósítása, valamint a térség gazdaságának fellendítése” – mondta Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép forrása: Steve Satushek via Getty Images