Akár jégeső is eshet csütörtökön

1 hét ezelőtt 17

Csütörtökön keleten, délkeleten esősen indulhat a reggel, napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan lehetnek záporok, néhol az ég is megdörrenhet, valamint apró szemű jégeső is előfordulhat, főleg a Duna-Tisza közén.

Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul, estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van esély, de délután és este főként északon és északnyugaton kialakulhatnak záporok, néhol akár zivatar is. Hajnalban 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken gyengén fagyhat. Napközben 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes lehet a gomolyfelhőképződés. Elszórt záporok, néhol zivatarok főként a Dunántúlon és északon alakulhatnak ki. Hajnalban északon, északkeleten süllyedhet fagypont köré a hőmérséklet. Napközben 13-18 fok valószínű. Vasárnap már felhősebb idő jöhet, szórványosan eső, záporok, néhol zivatarok előfordulhatnak. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet 11-18 fok között alakulhat. (Időkép, met.hu)