Akkora botrány támadt Brüsszelben, hogy rögtön lemondott von der Leyen embere

2 hét ezelőtt 18
Akkora botrány támadt Brüsszelben, hogy rögtön lemondott von der Leyen embere
Markus Pieper, az Európai Bizottság kis- és középvállalkozásokért felelős különleges megbízottja néhány órával az előtt lemondott, hogy egyáltalán hivatalosan megkezdhette volna munkáját. Kinevezését már a testületen belül is sokan támadták, köztük a Thierry Breton belsőpiacért felelős biztos, akivel együtt kellett volna dolgoznia. Piepert azért támadták, mert a kiválasztásához vezető folyamat nem volt transzparens, ráadásul Ursula von der Leyen elnök pártjához kötődött, ami miatt politikai kinevezettnek nevezték.

Pieper lemondását a biztosok és az Európai Parlament képviselői üdvözölték, valamint bírálták a Bizottság kiválasztási folyamatát, amely során két női jelöltet sem hallgattak meg, pedig állítólag magasabb pontszámot értek el a teszteken – írja a Politico.

A botrány nagyon megnehezíti az újraválasztásáért küzdő von der Leyen helyzetét, akit amúgy is több ügyben támadnak már. Többek között a koronavírus-járvány alatti oltóanyag-beszerzési szerződések miatt, amelyek során smsüzeneteket váltott a Pfizer igazgatójával, az ügyet még mindig vizsgálják.

Míg Pieper azzal magyarázta a döntését, hogy a közvélemény által támasztott elvárásoknak tett eleget lemondásával, kritikusai szerint politikai motivációk befolyásolhatták kinevezését. Az Európai Bizottság az európai választásokig felfüggesztette a kkv-megbízotti tisztségre vonatkozó kiválasztási eljárások újbóli megnyitását, hangsúlyozva az uniós intézmények autonómiáját a magas rangú tisztviselők kinevezésében.

Pieper lemondása lehetővé teszi számára, hogy továbbra is európai parlamenti képviselő maradjon, akár újra is indulhat a posztért júniusban.

Címlapkép forrása: EU

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk

Profit és szenvedély. Mi mozgatja a budapesti irodafejlesztéseket? (x)

 rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu
  • 11:07
  • 11:07
  • 11:07
  • 11:06
  • 11:06
  • 11:04
  • 11:03
  • 11:00
  • 10:56
  • 10:56
  • 10:54
  • 10:54
  • 10:53

Vállalati Energiamenedzsment 2024

2024. április 11.

Sustainable Tech 2024

2024. április 24.

Portfolio Agrofuture 2024

2024. május 23.

GEN Z Fest 2024

2024. május 9.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!