Alaposan megütötték a nap végén a Richtert

1 hét ezelőtt 9

Ma a BUX-index 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, viszont a 20 és az 50 napos mozgóátlaga alá került az index, ami rövid- és középtávon eső trendre utal.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A hazai blue chipek árfolyama ma többségében emelkedett, a Magyar Telekom árfolyama 1,2 százalékot emelkedett, a Mol árfolyama 0,7 százalékos pluszban zárt, az OTP árfolyama 0,7 százalékkal került feljebb. Ezzen szemben a Richter árfolyama 2,3 százalékot esett. Az esés közvetlenül az után gyorsult be, hogy Szijjártó Péter Luxemburgban arról beszélt, hogy az ukrán hatóságok vissza kívánják vonni a Richter tucatnyi gyógyszerének helyi forgalmazási engedélyét.

Viszont ez a sztori nem friss információ, sőt, egészen tavaly februárig vezethető vissza, akkoriban ugyanis az ukrán törvényi háttér változása lehetővé tette a forgalmazási engedélyek visszavonását mindazon termékek esetében, amelyek gyártókapacitása van Oroszországban és ott adózik, továbbá elegendő helyettesítő termék van a piacon. A Richter esetében 35 ilyen terméket találtak és az engedélyek felfüggesztésének eljárását 2022 október elején elindították. 

Hazai blue chipek mai árfolyamváltozása

Jó volt a hangulat a magyar midcap részvényeknél, a BIF és az Appeninn vezette a sort 6,0 illetve 2,4 százalékos emelkedéssel, a lista végén a Rába állt 2,9 százalékos eséssel.

Hazai midcapek mai árfolyamváltozása

A legnagyobb forgalom ma a Richter papírjaiban volt, 4,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még az OTP, a Mol, a Magyar Telekom és a 4iG részvénye is.

Az öt legnagyobb forgalmú részvény a budapesti tőzsdén (millió forint)

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo