Álfogorvosok vertek át egy debreceni nőt, hét fogát húzták ki feleslegesen

2 hónap ezelőtt 8

A nő fiának is kihúzták volna négy fogát, de mivel a második beletört az állkapcsába, megszakították a beavatkozást. Az elkövetőket kuruzslással vádolták meg.

Álfogorvosok vertek át egy debreceni nőt és fiát, ráadásul a pénzük lehúzása mellett az egészséges fogaikat is kihúzták, írja a Blikk. A három évvel ezelőtti eset során az anyának hét, a gyerekének egy fogát távolították el, a második ugyanis beletört az állkapcsába, így félbeszakították a beavatkozást.

Budai Vincéné Marcsi, az ügy egyik áldozata most arról beszélt a lapnak, hogy Hollandiából jött haza a fogászati kezelésre. Ismerősi ajánlás útján jutott el az állítólagos fogorvoshoz.

A debreceni laborban a fogorvosi gyakorlatot színlelő, technikusként dolgozó dr. S. Erzsébet azt mondta neki, hogy az összes saját fogát ki kell húzni. Mivel rögzített fogsora volt, így ez a hét tartófogat jelentette.

Bíztam benne, így nem is kérdőjeleztem meg. Egy másik címen másnap elkezdte beinjekciózni az érzéstelenítőt. Az egyik fogamat próbálta húzni, rángatta egy fogóval, de nem sikerült neki, ezért szólt egy idősebb társának, aki a hatodik után megkérdezte, bírom-e még, végül azt is kiszedte. Az utolsóval nagyon megszenvedett. Miután kifizettem a 60 ezer forintot, eljöttem

– idézte fel a történteket a nő, akinek megcsinálták a kivehető fogsort is, de annyira rosszul sikerült, hogy folyton hányingerrel küszködött, és mivel alig bírt enni, húsz kilót fogyott.

Később ellenőrzésre kellett visszamennie, de az akkor 24 éves fiának is fájni kezdett a foga, ezért őt is vitte magával a rendelőbe. A helyszínen minden előzetes vizsgálat nélkül a „szakember” azt állapította meg, hogy a férfinek négy fogát is el kell távolítani. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű 72 éves M. Frigyes azonban a másodiknál beletörte az állkapocsba a foggyökeret, ezután otthagyták a rendelőt. Még aznap elmentek egy privát szájsebészeti klinikára, ahol rögtön felmerült, hogy becsapták őket.

Az 53 éves nőnek a hiányzó fogak miatt beszédhibája lett, és több mint hárommillió forintot költött a korrekciós beavatkozásokra. Most szeretné kifizettetni a kontárokkal az eddigi költségeit, és kártérítési pert is indít ellenük.

A kormányhivatal szerint a cégnek 2019 szeptembere óta nem volt semmilyen, egészségügyi tevékenység végzésére jogosító érvényes működési engedélye, és egyik személy sem rendelkezett érvényes működési nyilvántartással. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért rájuk, a férfire pénzbüntetés kiszabását is indítványozta, és azt, hogy tiltsák el őt a fogász tevékenység gyakorlásától. A vádlottak tagadnak, és még azt is vitatják, hogy ők végezték el a beavatkozást az asszonyon.