Alig bírtak a mercis ámokfutóval, de az üldözés végén jött az igazi meglepetés – videó

3 hónap ezelőtt 12

A hatóság embereit már az is megdöbbentette, amikor bemérték, hogy a Mercedes időnként km/órára gyorsult fel a nem túl széles belvárosi utcákon – írja az Index.

A Mercedes több autót elsodort, egy építkezési állványzatot ledöntött. Még akkor sem lassított, amikor egy piros lámpánál feltorlódott járművek állták az útját. Ehelyett átvágott a szemközti sávba, amelyben vesztére egy terepjáró haladt vele szemben.

A rendőrök nehezen állták az iramot.

A Mercedes szinte fékezés nélkül csapódott a terepjáró hátsó bal felébe, aztán egy, a zöldre váró autónak ütközve megpördült, és csak akkor állt meg végképp, amikor belegyűrődött, majd elakadt az előkelő Esplanade Szálló előtt felállított oszlopban – idézi a horvát Indexet a híroldal.

Ekkor tucatnyi rendőr „vetette rá magát” a hosszú időn át üldözött kocsi sofőrjére. A kiparancsolt vezető nehezen boldogult a beszorult ajtóval. Végül kiszállt, és a rendőrök az úttestre kényszerítették annak ellenére, hogy hófehér nadrágja és felsője tökéletes összhangban állt a Mercedes törtfehér színével. A hosszú, fekete hajú sofőr a bilincset sem úszta meg.

A sofőr hidegvérűen azzal próbált meg védekezni, hogy rendőr szeretne lenni, bár tisztában van azzal, hogy közelgő születésnapját alig három hét múlva a rácsok mögött tölti. Ennek azonban kicsi a valószínűsége.

Kiderült ugyanis, hogy kiskorú – csupán tizenkét éves.

A közelgő születésnapján tölti be a tizenharmadikat.

A kislánynak értelemszerűen nincs jogosítványa, meg kell hagyni viszont, hogy az ütközések dacára is bravúrosan vezetett. Hogy vakmerően, az biztos. Viszont rejtélyes, hogyan tanult meg ilyen jól bánni a kormánnyal.

A mostani gyorshajtó kislány ellen korára való tekintettel nem indítható eljárás. Édesanyja – egyben a Merci tulajdonosa – azonban nem ússza meg egykönnyen – olvasható mások mellett.