Ára volt az újabb Bayern-kudarcnak, Lőw Zsolt irányít a következő bajnokin

4 hét ezelőtt 16

GettyImages-1724831726

Ugyan a Bayern vezérkara az újabb vereség ellenére is kiállt Thomas Tuchel mellett, a német tréner az 1. FC Köln elleni jövő heti bajnokin mégsem irányíthatja a bajor sztárcsapatot.

Mint beszámoltunk róla, a Bayern München meglepő vereséget szenvedett az újonc Heidenheim otthonában (3–2), így a listavezető Bayer Leverkusen már a következő fordulóban biztossá teheti a bajnoki címét. Bármit is hozzon a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulója, Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője meccs közben nem segíthet a bajor sztárcsapatnak a matematikai esélyek életben tartásában. A Heidenheim elleni mérkőzés hosszabbításában – a hazaiak győztes gólja után – sárga lapot kapó tréner ugyanis eltiltás miatt nem ülhet majd le oda.

Mindez azt jelenti – ahogyan a szezonban azt már a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is láttuk egyszer –, hogy segítője, Lőw Zsolt irányításával meccselhet majd a rekordbajnok az 1. FC Kölnnel.  

A müncheni klubvezetés már február derekán döntést hozott arról, hogy Tuchel – teljes stábjával egyetemben – nyáron távozik a Bayern Münchentől. A csapat azonban azóta is bukdácsol, így újra meg újra szóba kerül, hogy felesleges nyárig várni az edzőváltással. A minap például a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthaus tanácsolta Tuchelék azonnali felmentését.

Ezzel kapcsolatban a klub közelmúltban kinevezett sportigazgatója, Max Eberl leszögezte: nem érdekli az azonnali edzőváltás kérdése, sokkal inkább az foglalkoztatja, mit hoz össze a jelenlegi stáb és keret az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben.

Merthogy a kölni bajnoki előtt még egy londoni túra is vár a bajorokra jövő hét kedden. A BL-párharc visszavágóját egyébként bő másfél hét múlva, április 17-én rendezik Münchenben.

Ember legyen a talpán, aki most biztosra meri mondani, akkor ki ül majd a Bayern kispadján. Tuchel? Lőw? Vagy esetleg valaki más...

(Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM