Arizonában is a vádlottak között szerepel Trump volt ügyvédje a választási csalás ügyében

1 hét ezelőtt 6

Dondald Trump korábbi ügyvédje, Rudy Giuliani is az a 18 ember között van, akit azzal vádolnak Arizonában, hogy illegálisan akarták megszerezni az állam 2020-as elektori szavazatait. A vádiratban Trumpot meg nem vádolt összeesküvőnek nevezik.

A vád ahhoz az ügyhöz kapcsolódik, miszerint Trump és szövetségesei megpróbálták több államban is befolyásolni a választási eredményeket. Magát a vádiratot viszont csak azután fogják nyilvánosságra hozni, miután valamennyi vádlottnak kézbesítették azt. Szintén a vádlottak között van egy meg nem nevezett vezérkari főnök, aminek a tisztségét 2020-ban Mark Meadow viselte. A Reuters kereste megerősítésért, de eddig még nem kaptak választ.

Giuliani szóvivője, Goodman az arizonai vádemelést is annak példájának nevezte, hogy az igazságszolgáltatási rendszert fegyverként használják, ami szerinte minden amerikainak aggodalomra ad okot, mert visszavonhatatlan károkat okoz az országnak.

Trumpot, Giulianit és Meadow-t Georgiában is megvádolták zsarolással kapcsolatos összeesküvéssel annak érdekében, hogy megváltoztassák a választási eredményeket. Egyikük sem vallotta magát bűnösnek. (Reuters)