Az Arsenal ukrán sztárjátékosa rögtön menne harcolni, ha behívót kapna a seregbe

3 hét ezelőtt 15

Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő valamint Bajnokok Ligájában negyeddöntős Arsenal ukrán védője, Olekszandr Zincsenko amennyiben behívót kapna a seregbe, rögtön elhagyná az Egyesült Királyságot. Erről a BBC-nek adott interjújában beszélt.

Az angol sztárcsapatban futballozó Zincsenko az orosz invázió 2022-es kitörése óta mintegy 1 millió fontot adományozott a hazájában élők megsegítésére, emellett pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy Ukrajnának további támogatásra van szüksége. A BBC riportere legutóbb arról kérdezte a 27 éves labdarúgót, hogyan reagálna egy esetleges katonai behívóra. 

Azt hiszem, ez egyértelmű. Elmennék harcolni. Nehéz felfogni, hogy nemrég még egy iskolába jártunk, a játszótéren vagy a futballpályán játszottunk a barátaimmal, most pedig nekik kell megvédeniük a hazánkat. Nagyon nehéz ezt elfogadni, de ez van. Nem adhatjuk fel 

– mondta Zincsenko, aki hozzátette, annak ellenére, hogy Londonban él, számára is rendkívül nehéz az elmúlt időszak, és reméli, hogy hamarosan véget ér a háború. Az interjúból továbbá kiderült, hogy az ukrán válogatott játékos nem beszélget az Oroszországban tartózkodó barátaival vagy korábbi csapattársaival, egyúttal nem biztatja őket arra, hogy tüntessenek, mert tudja, hogy börtönbe kerülhetnek. 

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM