Az EU erős üzenetet kapott Kínából

2 hónap ezelőtt 8

Mivel Európa a kockázatok csökkentésére és a függőség csökkentésére irányuló stratégiát követ, különösen a kritikus ásványkincsek tekintetében, Vang sürgette, hogy ne szüntessék meg az együttműködést vagy rombolják a kölcsönös bizalmat Kína és az EU között. Elismerve Európa erőfeszítéseit az ellátási láncok diverzifikálására és biztosítására, hangsúlyozta, hogy a kölcsönös függőség felgyorsítja a közös fejlődést is.

Az Európai Unió óvatos volt a Kínától való függőség csökkentésével kapcsolatban, és arra törekedett, hogy elkerülje a teljes, azonnali leválást, ugyanakkor biztosítsa a kritikus erőforrások diverzifikált és biztonságos ellátási láncát. Vang biztosította, hogy Kína továbbra is elkötelezett a piacra jutás megkönnyítése, a nemzetközi kereskedelmi szabályok betartása és a külföldi piacra lépés akadályainak felszámolása mellett.

A kínai külügyminiszter kiemelte az európai fél pozitív hozzáállását a Kína és az Európai Unió közötti cserekapcsolatok megerősítéséhez a különböző ágazatokban. Megemlítette a lelkesedést a mélyebb gyakorlati együttműködés iránt olyan területeken, mint a gazdaság és kereskedelem, az energia, a zöld kezdeményezések, a digitalizáció, az oktatás és a cserediákprogramok. A kínai külügyminiszter biztosította Európát arról, hogy Kína elkötelezett a piacra jutás megkönnyítése, a nemzetközi kereskedelmi normákhoz való igazodás és a Kínában működő külföldi szervezetek előtt álló akadályok elhárítása mellett.

Címlapkép forrása: EU