Az EU sorsfordító lépést tett Ukrajna-ügyben

1 hónap ezelőtt 12
Az EU sorsfordító lépést tett Ukrajna-ügyben
Az Európai Bizottság átutalta az első 4,5 milliárd eurós támogatást Ukrajnának az EU új Ukrajna-eszközéből, amelynek célja a háború sújtotta állam működésének fenntartása. Ukrajna szerdán ehhez leadta hivatalos Ukrajna-tervét is, amely feltétele a rendszeres kifizetések folyósításának, feltéve, hogy Kijev betartja a következő négy évre vonatkozó reform- és beruházási ütemtervét.

Elutalta az Ukrajna-eszköz első 4,5 milliárd eurós (mintegy 1800 milliárd forintos) első részletét az Európai Bizottság Kijevnek – jelentették be Ursula von der Leyen bizottsági elnök és Denis Smihal ukrán miniszterelnök találkozóján. A pénzeszközt az ország az államigazgatás, a szociális ellátórendszer fenntartására, valamint az infrastrukturális szükségletei kielégítésére költheti.

Az Európai Unió új Ukrajna-eszköze legfeljebb 50 milliárd eurós támogatást biztosít a háború sújtotta ország újjáépítésére és modernizációjára, beleértve az EU-csatlakozási folyamat során szükséges kulcsfontosságú reformokat is a 2024-2027-es időszakban. A Kijev által most benyújtott Ukrajna-tervet a Bizottság értékeli, és javaslatot tesz az Európai Tanácsnak. Az uniós tagállamok vezetőit tömörítő testületnek egy hónapja lesz a program felmérésére, és ha elfogadja, akkor Ukrajna 1,9 milliárd eurós előfinanszírozásban részesülhet, amelyet rendszeres negyedéves fizetések követhetnek, ha a megállapodásban meghatározott reform- és beruházási indikátorok teljesülnek.

Az Európai Unió példa nélküli egységet mutatott fel Oroszország intézkedéseinek elítélésében és Ukrajna támogatásában. Eddig az EU, az tagállamai és az európai pénzügyi intézmények összesen majdnem 98 milliárd eurós támogatást biztosítottak Ukrajnának és az ország lakosságának Oroszország inváziója óta – írja közleményében az Európai Bizottság.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Üzleti év zárása - jogi feladatok

Az éves beszámoló elkészítésével és az évzárással összefüggő feladatok jelentős terhet rónak a társaságok könyvelési, adózási területén dolgozó szakembereire, akik nem feledkezhetn

HitelesAndrás

Értesítés díjváltozásról...

Ha lakáshiteled van, és kaptál ilyen levelet – Értesítés díjváltozásról -, akkor nem kell megijedni, nem a hitelkamatok és ezáltal a törlesztő fog változni… hanem csak és kizár

Holdblog

Amerikai sajátlakás = 347 ezer dollár

Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 2024 februárjában a Zillow Home Value Indexe szerint. A \"tengerentúli ingatlan.com\" egy... The

Tematikus PR cikk

Mozgó célpont? Milyen lokáció kell ma egy sikeres irodaház fejlesztéséhez? (x)

Új befektetési őrület hódít, napok alatt lesznek emberek milliárdosok

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő

Vállalati Energiamenedzsment 2024

2024. április 11.

Sustainable Tech 2024

2024. április 24.

Portfolio Agrofuture 2024

2024. május 23.

GEN Z Fest 2024

2024. május 9.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu
  • 15:47
  • 15:46
  • 15:45
  • 15:43
  • 15:43
  • 15:40
  • 15:36
  • 15:34
  • 15:34
  • 15:32
  • 15:29
  • 15:29
  • 15:23

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.