Az LMP tagadja, hogy a Fidesszel közös főpolgármester-jelölt indításán törnék a fejüket

3 hónap ezelőtt 23

„Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen” – mondta Gál József, az LMP szóvivője az RTL Híradónak.

A kérdés azért merült fel egyáltalán, mert a Fideszes ex-főpolgármester, Tarlós István pénteken bement a Hírtv-be és – Karácsony Gergely heves kritizálása mellett – ilyesmikről beszélt. Egészen pontosan így fogalmazott: „Pletykaszinten először merül fel 33-34 éve, hogy netán előfordulhat, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak. Ilyen még nem volt.” Amikor pedig a propaganda tévé műsorvezetője pontosítani próbált és bedobta Vitézy Dávid nevét, hogy rá gondolt-e Tarlós, a nyugdíjas városvezető nem mondott nemet, helyette kifejtette, hogy ő maga „nem ellenezné Vitézy jelöltségét”.

December elején derült ki, hogy a magát manapság „konstruktív ellenzékként” pozicionáló LMP Vitézy Dáviddal tárgyal a főpolgármester-jelöltségről. Az Orbán-kormány egykori közlekedési államtitkára ezt meg is erősítette. Elmondta azonban, hogy a felkérésről még nem döntött, a kormánypártok felől pedig nem érkezett hozzá megkeresés. Most mindezt újra elmondta az RTL Híradónak.

A Fidesz főpolgármester-jelöltjéről még mindig semmit nem tudni. Orbán Viktor decemberben azt mondta, márciusig döntik el, ki legsen Karácsony Gergely kormánypárti kihívója.