Az nPerf szerint a Digié a leggyorsabb vezetékes internet Magyarországon

2 hónap ezelőtt 17

Újabb felmérés látott napvilágot a magyarországi vezetékesnet-ellátottságról, illetve a szolgáltatók egymáshoz viszonyított helyzetéről, ezúttal a fix hálózatok sebességmutatóit illetően. A francia nPerf szerint itthon a Digi vezetékes hálózata a leggyorsabb – írja a hwsw.hu.

A fix internetkapcsolatok barométere címmel sebességteszt-statisztikát tett közzé a nagyobb magyar vezetékes szolgáltatók szereplésével a francia nPerf, a tavaly egész év alatt zajló átfogó tesztbe a nagy vezetékes szolgáltatók közül bekerült a Magyar Telekom, illetve a tavaly év eleje óta egy cégcsoporthoz tartozó Vodafone Magyarország és Digi mellett a Yettel is, mely a vezetékes netet helyettesítő Otthonnet és Irodanet termékeivel 2022 óta van jelen a magyar távközlési piacon.

Az nPerf a Speedtesthez hasonlóan le- és feltöltési sávszélességet valamint hálózati késleltetést mér, illetve a kapott értékeket pontozza egyedi szempontjai alapján, és a Digi hálózatát hozta győztesnek a hazai mezőnyben, 307 Mbps le- és 160 Mbps átlagos feltöltési sávszélességgel, illetve 16 milliszekundumos átlagos késleltetés mellett.

A második helyen a Magyar Telekom futott be, majd a Vodafone Magyarország következett, végül pedig a Yettel zárta a sort.