Az RTL megszerezte a csalók üzeneteit: így próbálnak Karsai Dániel nevében pénzhez jutni a messengeren

1 hónap ezelőtt 18

Csalók élnek vissza Karsai Dániel nevével és profilképével. A gyógyíthtatatlan ALS betegésben szenvedő alkotmányjogász nevében gyűjtenek pénzt online üzenetekben.

Az ügyről testvére és ügyvédje beszélt az RTL Híradónak.

Karsai Dániel öt hónapja még talpra tudott állni, de az állapota azóta sokat romlott. Küzdelméről szinte az első perctől beszél és ír is a közösségi oldalán.

Most azonban csalók próbálnak a nevével és a profilképével visszaélni. Facebook messenger üzenetekkel próbálnak pénzt kicsalni az alkotmányjogász nevében.

A jogász tesvér, Karsai Péter elmondta: “Dani már hetek óta nem használja a massengert. Semmilyen ilyen adománygyűjtésben nem vesz részt.

Én annyit tettem meg, hogy a saját facebook profilomon a Danit megnevezve beírtam ezt az üznetet, hogy nagyon vigyázzon mert csalók élnek vissza.

Azóta többen jelentkeztek nála, hogy ők is kaptak csaló üzenetet. Karsai Dániel ügyvédje azt mondta, hogy a rendőrséghez fordulnak az ügyben.

“A napokban feljelentéssel fogunk élni. Ugyanis ezek az ismeretlen személyen valóban visszaélnek Dániel adataival illetve az ő helyzetével és ezzel sokakat szeretnének megkárosítani anyagilag”.

Az ügyvéd azt kéri, hogy az alkotmányjogász nevében küldött csaló üzenetet küldjék el nekik, hogy ezeket meg tudják osztani a rendőrséggel, a hamis profilt pedig jelentsék, hogy ne tudjanak vele több kárt okozni.

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója