Az volt az utolsó kívánsága egy halálosan beteg svájci férfinak, hogy vigyék el egy magyar faluba

4 hét ezelőtt 10

[sz]Maier Vilmos[sz]

3200 kilométert utazva teljesítették a Bajor Vöröskereszt önkéntesei egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő férfi álmát, vette észre az rtl.hu.

A 72 éves Matthias tüdőrákban szenved, jelenleg egy svájci hospice házban él, de egészen a közelmúltig a Somogy megyei Lábodon lakott, mely gazdag természeti környezetéről, vadvilágáról ismert.

„Az, hogy mindezt újra lássa és átélhesse, szívügye volt, amit a Hospice Mobile segítségével örömmel teljesítettünk” – mondta Florian Halter a Bajor Vöröskereszt önkéntese, aki csapatával alig két nap alatt megszervezte az utat, hogy Matthias és barátnője újra eljuthassanak Magyarországra.

Először a svájci Bad Reichenhallba mentek, az otthonukba, majd innen hozta őket másnap egy újabb csapat az 1700 lelkes Lábodra. A szűkszavú beszámoló szerint az itt töltött napokban a pár felidézte emlékeit, az erdőkben keresték a nyugalmat és találkoztak régi barátaikkal.

„A Magyarországról a svájci hospice-ba való kétnapos visszaúton a hála és a mély belső elégedettség volt az arcára írva”

– mondta Florian Halter.

Az utazásról poszt is született az önkéntesek Facebook-oldalán:

[kapcsolodo]elengedik-a-szamlabefizetest-a-karacsonyi-diszkivilagitast-jotekony-celra-hasznalo-angol-villanyszerelonek/[kapcsolodo]