Azahriah: Orbánnal mégsem voltunk akkora spanok, mint ahogy azt az elején gondoltuk

2 hónap ezelőtt 9

Szerinte, „gyanús”, hogy Orbán Viktor TikTok-oldaláról eltűnt az Azahriah-ról szóló videó.

Gyanús. Van benne egy rossz szájíz, hogy akkor mégsem voltunk akkora spanok, mint ahogy azt az elején gondoltuk

– mondta a Jólvanezígy podcastben Azahriah, azaz Baukó Attila arról, hogy Orbán Viktor oldaláról mostanra eltűnt a róla szóló videó. Hogy ez a kegyelmi botrány miatt szervezett tüntetés után történt, amelyen Azahriah is felszólalt, vagy még előtte, nem tudta pontosan megmondani.

A tüntetésről azt mondta,

Azért ennyi emberre még én se számítottam, meg senki se.

Ugyanakkor szerinte a köztévé úgy kezelte a tüntetést, mint egy ellenzéki megmozdulást, és nem számoltak be arról, hogy a becslések szerint körülbelül 150 ezer résztvevő volt jelen. Szerinte a közmédiában úgy kell az ilyen ügyeket tálalni, hogy úgy tűnjön, „vagy semmilyen jelentősége nincsen vagy nagyon veszélyes. Ebben az esetben jobb volt azt mondani, hogy kevesebben voltak, mert az távolabb áll az igazságtól, és az mindig hasznosabb.”

A műsorvezető arra a kijelentésére, hogy nem politikai tüntetésről volt szó (hiszen a téma a gyerekvédelem volt), azt felelte: „Politikainak politikai volt, csak nem pártszerveződés.” Ugyanakkor úgy véli, általában az országban szükség lenne valamiféle ellenzéki politikai szerveződésre is:

Kéne, hogy legyen valami alternatíva, ami már most elkezdődik, és két év alatt, a választásig kiforrja magát, mert amíg ez nincs, semmi félnivalója nincs a kormánynak.

Arról, hogy a tüntetés után a hozzá addig minimum semlegesen álló kormányoldalon elkezdték őt támadni, azt mondta, szerinte „csak pár megafonos” támadja, „nem úgy tűnik, mintha ki lett volna adva, hogy erről kell beszélni, és beindult volna a gépezet”, csak páran a saját szakállukra érzik úgy, hogy ha már ő is ebben a körben mozog, „valamilyen karaktergyilkosság ellenem is induljon”.

Az ellene indított támadásokat „a kelleténél is jobban” figyeli, az ugyanakkor nagyon szórakoztatja, hogy többen összefüggésbe hozták őt a sátánizmussal, arra hivatkozva, hogy a logója egyesek szerint folyó vért mintáz, és egy koncertjén piros ruhában táncoltak a táncosok. „Ezek az emberek életük alatt megtanulták, hogy valami mocskos bizniszt kell kötni”, ezért gondolják, hogy ő a Sátánnal kötött üzletet a siker érdekében – fejtette ki Azahriah.

A Varga Judit lemondása után a kormányt támadni kezdő Magyar Péter (Varga Judit exférje) nyilatkozatairól úgy fogalmazott:

Lehet, hogy kettő interjú, aztán olyan lesz, mint a tüntetés: volt-nincs, és semmi következménye nem lesz.