„Azt mondta, most meg fogok halni, és odahúzott a kamion elé” – megszólalt a cégvezető, akit saját alkalmazottja próbált megölni

1 hónap ezelőtt 6

[sz]Maier Vilmos, képünk illusztráció, fotó: Unsplash/[sz]

Élet-halál harc alakult ki egy osztrák autópálya-pihenőben, írja a RTL.hu. Az A9-es autópálya deutschfeistritzi pihenőhelyén támadt rá szombat éjjel két főnökére egy 56 éves férfi, aki csak pár hónapja dolgozott kamionsofőrként a magyar családi vállalkozásnál.

Főnökei azért találkoztak a férfival egy befejezett fuvar után, mert korábbi nézeteltéréseik miatt el akarták bocsátani. Amikor elkezdték átnézni a kamiont, a férfi rájuk rontott.

„Megszúrt, vesén szúrt hátulról, de nem egy szúrás volt, hanem benntartotta a kést, forgatta, és nyomta még beljebb. Ez hatalmas fájdalom volt, amitől én térdre rogytam, aztán hanyatt feküdtem.

Erre ő azt mondta, most meg fog ölni, meg fogok halni, és odahúzott a kamion elé, hogy most ő át is megy rajtam a kamionnal”

– mondta az RTL Híradójának a találkozóra édesapjával érkező áldozat.

A támadó ezután pénzt követelt tőlük, elvette telefonjaikat, majd üldözőbe vette a helyszínről segítségért rohanó apát. Mire a fia utolérte őket, addigra már az idősebb férfit is többször megszúrta. Ezután ketten próbálták elvenni tőle a kést.

„Nem engedte el nagyon hosszú ideig, ez egy élet-halál harc volt, édesapámból folyt a vér, belőlem folyt a vér, ennek az embernek semmilyen sebesülése nem volt, és ereje teljében volt, úgyhogy egyik kezét fogta ő, másik kezét fogtam én.”

Végül kiszabadultak és a közeli benzinkútra mentek. A támadó közben elmenekült a kamionnal. A rendőrök az egyik alagút bejáratánál fogták el. A két áldozatot azonnal kórházba vitték, ahol az apán több életmentő műtétet is végrehajtottak.

„Az állapota a már stabilizálódott, de a mai napig intenzív osztályon fekszik. Engem hamarabb kiengedtek, neki a tüdő, gyomor, máj sérülhetett, nyolc vagy hét késszúrást biztos kapott, elölről, illetve hátulról egyaránt” – mondta a fia, aki szerint tragédiával is végződhetett volna az eset.

„Ha én nem vagyok ott ő meghal, és ez fordítva is így van, ha én egyedül megyek – és a tettes ezt kérte tőlem a telefonban, hogy egyedül menjek oda. Szerintem ő ezt eltervezte, hogy ki fog rabolni, és meg fog ölni, ebben biztos vagyok sajnos.”

A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt nyomoz, a késelő beismerte a tettét. A grazi ügyészség kérésére börtönbe vitték.

Az RTL riportját a késelésről itt lehet megnézni:

[kapcsolodo]meggyilkoltak-egy-19-eves-lanyt-mert-nem-kovette-vissza-instagramon-a-tamadojat/[kapcsolodo]