Bagdy Emőke lánya szerint hazudik a testvére gyilkosa

6 hónap ezelőtt 19

Dr. Császár-Nagy Noémi azért utazott Arizonába, hogy hazavigye meggyilkolt ikertestvére holttestét. Szerinte a bűntényt magára vállaló 18 éves férfi hazudik, valójában tettestársai is voltak, és előre kitervelten ölték meg Zsoltot egy öreg autóért és egy mobilért.

Ahogy arról beszámoltunk, Bagdy Emőke fia brutális gyilkosság áldozata lett az Egyesült Államokbeli Phoenixben. A teológus Császár Zsolt október 21-i halálhírét az arizonai sajtó korábban közölte, a hírt pedig a magyar pszichológus erősítette meg.

"Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra", nyilatkozta Bagdy, aki arról is beszélt, hogy szerinte Zsolt egy "szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság" áldozata lett: egy rendezvényre hívták, de tőrbe csalták.

A bűntény elövetését egy 18 éves férfi, Yaalijah E. Jackson vállalta magára, aki azt állította, hogy Császár a nővére lakásán vendégeskedett, amikor összeszólalkoztak és önvédelemből szúrt. A hatóságokat maga értesítette, abból az apartmanból hívta fel őket, ahol Zsolt tartózkodott. Bagdy szerint azonban a nyomozati anyagok alapján nem az történt, mint amit a késelő állít, a fia nem ismerte a támadókat, és mivel nem számított semmi rosszra, nem is védekezett.

A Blikknek most megszólalt az 53 évesen megölt férfi ikertestvére, dr. Császár-Nagy Noémi, aki betekinthetett a rendőrségi iratokba. Azt mondta: "A vallomás egy többszörösen visszaeső, éppen próbaidőre kiengedett, már másokat is bántalmazott ember hazugságait tartalmazza, nincs összefüggésben a tényekkel." Hozzátette, hogy a férfi egész életét intézetekben töltötte, főként fiatalkorúak börtönében. "Nincs vesztenivalója, ő otthon van a börtönvilágban, neki az a biztonság, bármily bizarr is ez. Ezzel szemben a társai nagykorúak, rájuk komoly büntetés vár."

A nő szerint a támadóknak csak egy öreg autó és egy mobil megszerzése volt a célja. "Mindenkinek megvolt a maga dolga, mindenről van kamerafelvétel, dokumentumok, tanúk." Kitart amellett, hogy aljas szándékból, előre kitervelten, nyereségvágyból ölték meg az ikertestvérét.

Zsoltra emlékezve arról is beszélt, hogy a férfi Amerikába költözése után a Las Vegas-i egyetemen végzett teológia szakon, de emellett japán szakra is járt, felsőfokon beszélte a japán nyelvet is és elvégezte a vendéglátóipari egyetemet is.

Dr. Császár-Nagy Noémi azt is elmondta, hogy azért utaztak Arizonába, hogy hazavigyék ikertestvére testét, és hogy Magyarországon tartják majd a gyászszertartást. A procedúrát bonyolítja, hogy Zsolt amerikai és magyar állampolgár is volt. A nő a történtek óta szinte alig alszik, a nap legnagyobb részét azzal tölti, hogy intézze a tragikus esettel kapcsolatos ügyeket. Mint mondta, csak ő járhat el az ügyben közvetlen hozzátartozóként. "A 83 éves édesanyám nem terhelhető azzal, hogy utazzon 27 órát, szálljon át kétszer és tárgyaljon a kórboncnokokkal és a hivatalokkal."