Banksy elismerte, hogy az új londoni fát ábrázoló falfestmény a saját munkája

1 hónap ezelőtt 14

Banksy megerősítette, hogy ő áll egy új műalkotás mögött, amely vasárnap jelent meg Észak-Londonban.

Az utcai művész hétfőn töltött fel képeket a Finsbury Parkban készült falfestményről a közösségi médiára.

A képen egy erősen visszametszett fa mögötti falra zöld festékfoltot fújtak, hogy lombozatnak tűnjön, mellette pedig egy nyomótömlőt tartó személyt ábrázoló figurát láthatunk – írta a BBC.

Banksy elismerte, hogy az új londoni fát ábrázoló falfestmény a saját munkája

STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP

Tömegek gyűltek össze, hogy megnézzék a falfestményt, egy helyi lakos pedig azt mondta, hogy büszke arra, hogy az ő utcájukat választotta a művész.

A graffitiket eltávolító hatóság tud a műalkotásról, és nem fogja azt eltávolítani.

Banksy elismerte, hogy az új londoni fát ábrázoló falfestmény a saját munkája

STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az önkormányzat szerint a műalkotás előterében álló cseresznyefa körülbelül 40-50 éves, egészségi állapota romlik, korhadás és gombakárosodás miatt. A fát metszik, egyfelől a biztonság, másfelől élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Banksy a világ egyik leghíresebb művésze, de személyazonossága – legalábbis hivatalosan – továbbra is ismeretlen. Általában a weboldalán és a közösségi médiában szokta megerősíteni a munkáit, hétfőn pedig képeket posztolt az Instagramon az új műalkotásról, felirat nélkül.

Ellopták Banksy alkotását Londonban

Mirror / Twitter

Leghíresebb művei közé tartozik a Kissing Coppers (2004) és a Girl with Balloon (2006).

A művész legutóbbi ismert művét, egy stoptáblát, amelyen három katonai drón látható, alig néhány órával azután lopták el, hogy tavaly decemberben megerősítették, hogy hiteles.

A ház tulajdonosa, amelynek falán Banksy új műalkotása látható, a BBC-nek kifejtette: szerinte azzal, hogy Banksy egy fát is belekomponált a műalkotásba, „megoldotta azt a problémát”, hogy az emberek megpróbálják ellopni a művét.