Baranyi Krisztinát három párt is felkérte fővárosi listavezetőnek

1 hét ezelőtt 10

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester lett a Magyar Kétfarkú Kutyapárt fővárosi listavezetője, de a politikus az InfoRádióban azt mondta, három párt is felkérte, hogy legyen a fővárosi listavezetője: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mellett a Momentum és egy harmadik, amelynek a nevét titokban tartja.

A ferencvárosi polgármester elmondása szerint azért a Kutyapártot választotta, mert úgy látja, olyan munkát tett le az asztalra az elmúlt 15 évben közösségépítésben, illetve olyan kulturális és átláthatósági innovációi vannak, amelyeket érdemes budapesti szinten is képviselni. Azt is hozzátette, hogy az is

a Kutyapárt mellett szólt, hogy nem kért tőle sem szavazási fegyelmet, sem azt, hogy lépjen be a frakciójába.

"Én azt szeretném, ha az a párt is bekerülne most Budapest vezetésébe, amelyik a közvélemény-kutatások szerint nagyon megerősödött a fővárosban és jelentős számú szavazatra számíthat, illetve minden olyan ügy, amelyet eddig a Ferencvárosban mi együtt képviseltünk, például a védett lakások, a lakhatás ügye, az átláthatóság ügye, egy az egyben továbbvihető fővárosi szintre is" – mondta Baranyi Krisztina.

A IX. kerületi polgármester szerint a Kutyapárt már nem viccpárt, és ezt első kézből tudja, mert a párt társelnökével, Döme Zsuzsannával évek óta együtt dolgozik, és alpolgármesterként jelentős és fontos területekért felelős, és a hihetetlen munkabírásával, hatékonyságával és kreativitásával meggyőzte arról, hogy ez a párt már réges-régen nem viccpárt.

Baranyi Krisztina ennek ellenére függetlenként politizálna tovább Ferencvárosban, mert mint fogalmazott,

az önkormányzati politikában az embereket képviselni nem lehet pártérdek, meg egyéni érdek szerint.

"Én azt gondolom, hogy a választók ezt értékelik, és úgy néznek mondjuk a polgármesterre vagy a független képviselőikre, hogy az akkor is az ő érdekét fogja képviselni bármilyen helyzetben, amikor egyébként egy párt – legyen az bármilyen oldali vagy színezetű – nem feltétlenül azt tenné" – mondta a IX. kerület vezetője.

Baranyi Krisztina után a Kutyapárt fővárosi listáján sorban Kovács Gergely társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt, Döme Zsuzsanna társelnök, ferencvárosi alpolgármester és képviselőjelölt, valamint Nagy Dávid pártigazgató, újpesti polgármesterjelölt szerepel.