Bedobták a józsefvárosi Fidesz-iroda kirakatát, a rendőrség nyomoz

2 hónap ezelőtt 9

[sz]Nyitókép forrása: Google Maps[sz]

Valaki megrongálta a Fidesz Baross utca 19. alatt található józsefvárosi irodájának kirakatát – tudta meg a Józsefvárosi Újság. Az ügyet a rendőrség vizsgálja.

A lap érdeklődésére a rendőrség azt válaszolta:

„Február 15-én délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre.

Az ismeretlen elkövető az iroda ajtajának üvegét törte be, bejutni nem tudott.

Az ügyben a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt indított nyomozást. A folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást adni nem áll módunkban.”

Az ügyről Pikó András a közösségi oldalán azt írta:

„A jogos indulat sem jogosít fel erőszakra. Az elmúlt napok történései miatt sokan éreznek tehetetlen dühöt. A gyerekeket ért erőszak és annak leplezése bűn. Az emiatti indulat érthető, de még a jogos indulat sem jogosít fel az erőszakra. A Pázmány-projekt építési engedélyezés bejárásra tartva szembesültem azzal, hogy valakik bedobták a kerületi Fidesz-iroda ablakát. Arra kérem Józsefváros lakóit, hogy ne békétlenséggel válaszoljanak a Fidesz botrányos viselkedésére. Mutassanak példát a jövő nemzedékének azzal is, hogy minden véleményt erőszakmentesen fejeznek ki!”

Szilágyi Demeter fideszes képviselő pedig azt írta, hogy szerinte Pikó András és Jámbor András hergelő magatartása vezetett idáig.

[kapcsolodo]/egy-3d-nyomtatott-kezigranat-okozott-riadalmat-egy-budapesti-ovoda-kozeleben/[kapcsolodo]