Behúzta a bronzmeccset a Győr a kézilabda-BL-ben

10 hónap ezelőtt 21

A második félidő elején már kilenc góllal is vezetett a Győr, végül izgalmas végjátékot hozott a bronzéremért zajló csata.

A harmadik helyen végzett a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 28-27-re legyőzte a dán Team Esbjerg együttesét.

A sorozat ötszörös győztese 2021 után másodszor végzett a dobogó alsó fokán.

A győriek a szombati, Vipers elleni elődöntőben szinte végig 3-5 gólos hátrányban játszottak, és csak az utolsó percekben csillant fel a remény arra, hogy egyenlítsenek, de végül nem jártak sikerrel. A bronzéremért zajló mérkőzésen ezzel szemben a kezdetektől fogva irányítottak, s a második félidő elejére már kilenc gólos volt az előnyük.

Ám a Ferencvárostól szombaton drámai körülmények között kikapott dán együttes játéka a következőkben feljavult, a győriek pedig mintha kissé belekényelmesedtek volna az előnyös helyzetükbe, ezért a végjáték izgalmasan alakult.

Az utolsó percben 28-27-nél az egyenlítésért támadhatott az Esbjerg, a győri játékosok azonban kivédekezték a támadást, majd maguknál tartották a labdát, így ez maradt a végeredmény.

A fináléban 18 órától az FTC-Rail Cargo Hungaria a legutóbbi két kiírásban diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand ellen lép pályára az MVM Dome-ban.