Bejelentette a Nemzet Színésze, hogy nem forgat több filmet

1 hónap ezelőtt 9

[sz]Maier Vilmos[sz]

Folyamatosan játszik, jelenleg nyolc darabban látható Molnár Piroska, írja a Blikk. A Nemzet Színésze azonban sokszor inkább már otthon maradna egy jó könyvvel a kezében, forró teát kortyolgatva. A 78 éves művész ennek ellenére ha kérdezik, úgy fogalmaz: teszi a dolgát, amíg a teste engedi.

„Nyolc darabban játszom, de nem lesz több, már nem lesz új premierem. Most így gondolom, és abban is biztos vagyok, hogy több filmet sem forgatok. Tavaly készült el Csendes éj címen az a film, amelyben egykori tanítványommal, Vilmányi Benett-tel ketten játszunk. Ezt hamarosan láthatja majd a közönség a mozikban, hogy pontosan mikor, azt én sem tudom.

A színházaknak, Tháliának, a Rózsavölgyi Szalonnak, az Orlai Produkciónak egyszerűen nem mondhatom, hogy köszönöm, elég volt, elfáradtam. Én még úgy szocializálódtam, hogy amit az ember elvállal, azt teljesíti, és nem hagyja abba. Nem mondhatom a rendezőnek, a kollégának, a közönségnek, hogy már nem bírom. Pedig ez az igazság” – mondta a lapnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

Molnár Piroska túl van egy térd- és egy szívműtéten, beépített pace­maker segíti az életét, de büszke arra, hogy miatta még soha nem maradt el darab. A művész egyre több időt tölt fogadott unokájával, Gergővel, akivel tavaly Velencébe is eljutottak.

„Ha minden jól alakul, nyáron elmegyünk Gergővel abba a horvátországi aprócska üdülőfaluba, ahol annak idején megszámlálhatatlan alkalommal nyaraltam már. Valóságos időutazás lesz ez, mintha visszaautóznék, visszarepülnék a fiatalságomba. Nem vágyom én már semmiféle tömegrendezvényre, ha tehetem, és nem kell színházba mennem, itthon vagyok. Tévét még véletlenül sem nézek, inkább olvasok. Próbálok minél kevesebb hírt hallgatni, mert mindenről megvan a véleményem, de ezt inkább megtartom magamnak” – mondta a színésznő.

[kapcsolodo]molnar-piroska-elmondta-egy-harminceves-fiatalember-adta-vissza-a-fiatalsagat-aki-a-csillagokat-is-lehozna-neki-az-egrol/[kapcsolodo]