Bengáli tüzek úszó virágszőnyegén ajánljuk fel Szűz Máriának Magyarországot

8 hónap ezelőtt 12

Égi csodák szemtanúi lehetnek, aki kellően megalapozzák a hangulatukat a 350-es sörrel augusztus 20-án:

Harmincnégyezer pirotechnikai effekt, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón lesz rendezvénysorozat fináléján.

Idén 12,88 milliárd forintot költenek az augusztus 20-i ünnepségek szervezésre. Ebből csak a tűzijáték 3,2 milliárdbe kerül. A szervezők és a lebonyolítók között pedig idén is ott vannak Balásy Gyula cégei.

Idén minden eddiginél komplexebb tűzijáték alatt bengáli tüzek borítják be a Dunát, miközben a nemzeti történelem jelentős eseményeit élhetik át a látogatók a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően. A teljes fővárosi Duna-parton élvezhető látványért 34 ezer pirotechnikai effekt felel, amelyeket 230 indítási pontról lőnek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. A Dunán hét folyami uszályról és 65 pontonról indítják a rakétákat. A bengáli tüzek alkotnak úszó virágszőnyeget a vízen, ezen felül lézershow színesíti a műsort a Duna két oldalán, gazdagítva a Lánchíd és az Erzsébet híd látványvilágát.

Az ünnepi tűzijáték középpontjában az a meghatározó történelmi mozzanat áll, amikor Szent István király a Szent Koronát és Magyarországot Szűz Máriának ajánlja fel.A hét tételből álló tűzijáték-show zenei aláfestéssel kísért látványepizódjait szöveges narráció köti össze, az egyes fejezetekben a nemzet születése, a vérszerződés és a honfoglalás meséje, a keresztény-pogány háborúk kora elevenedik meg, továbbá olyan, a magyarság múltját és jelenét meghatározó értékek, mint a hit és a remény.