Béremelés: ennyit adna idén és jövőre az Audi

2 hónap ezelőtt 8

Folytatódott a bértárgyalás a győri Audinál, mely során a munkaadói oldal átadta újabb bérajánlatát. A kétéves csomagnak egyszeri kifizetés és béren kívüli juttatás is a része, a dolgozók egy része pedig lojalitási bónusszal is számolhat.

Hétfőn elérkezett egy újabb bértárgyalási forduló ideje a győri Audi-gyárban. Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) tájékoztatása szerint a munkáltató átadta új bérajánlatát, amelyet a munkavállalói oldal bértárgyaló-delegációja átvett.

Az AHFSZ összefoglalója szerint a találkozón a vállalat képviselői kitértek az autóipar, így az előttük is álló nehézségekre, a közösen meghozott döntések fontosságára.

Kiemelték, hogy a kétéves bérmegállapodás olyan megoldást, lehetőséget biztosíthat amely előremutató mind a vállalat, mind pedig a munkavállalók szemszögéből. A társaság álláspontja szerint, az ajánlatuk alkalmas a jövedelmek értékének megőrzésére. A munkáltatói ajánlat részletei az érdekképviseleti fél közlése szerint a következő:

Kétéves bérmegállapodás

  • 2024. április 1-től 6,5 százalékos alapbéremelés
  • 2025. április 1-től 4 százalékos alapbéremelés
  • 2025. október 1-től: 2 százalékos alapbéremelés

Egyszeri kifizetés

2024. június havi bérrel (júliusi kifizetéssel): bruttó 300 ezer forint

2025. június havi bérrel (júliusi kifizetéssel): bruttó 300 ezer forint

Választható béren kívüli juttatás keretösszege

2025-ös és 2026-os évre egyaránt 500 ezer forint

Lojalitás bónusz plusz kiegészítéssel (2023-as bérmegállapodásban rögzítettek alapján)

a 31. és 32. évre vonatkozóan 43.500 Ft/hó

A szakszervezet közlése szerint az AHFSZ bértárgyalási munkacsoportja március 1-én, a bizalmi értekezlet pedig március 4-én értékeli ki a munkáltató ajánlatát. Az utóbbit követően, még aznap várható a következő bértárgyalási forduló.