Besokallt Brüsszel, lesújtanak a választások előtt

1 hónap ezelőtt 23
Besokallt Brüsszel, lesújtanak a választások előtt
Az Európai Unió a választási dezinformáció elleni küzdelem érdekében az online platformokat, köztük az X-et és a TikTokot érintő első kötelező érvényű rendszert készül bevezetni. A terveket ismerő források szerint a választások integritásának védelmét célzó iránymutatásokat várhatóan már a jövő héten elfogadja az Európai Bizottság – közölte a Financial Times.

Az előírások értelmében azok a platformok, amelyek nem kezelik megfelelően a dezinformációt, különösen az AI-alapú dezinformációt vagy a deepfake tartalmakat, globális forgalmuk akár 6 százalékának megfelelő bírságra számíthatnak.

Ez eltérést jelent a korábbi önszabályozó megközelítéstől, és jelentős változást jelez abban, hogy a platformokat hogyan vonják felelősségre az olyan online kockázatok mérsékléséért, minthogy moderálatlan felületet biztosítanak a tömeges manipulációs kampányoknak és a hamis tartalmaknak.

A júniusra tervezett európai választások miatt az EU fokozott fellépésre készül az orosz ügynökökhöz hasonló entitások potenciális destabilizáló támadásai miatt. A platformoknak a választási időszakokban külön erre a célra létrehozott csoportokat kell létrehozniuk, amelyek a blokk 23 nyelvén figyelik a dezinformációs kockázatokat, és szorosan együttműködnek az EU 27 tagállamának kiberbiztonsági ügynökségeivel.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) hatálya alá tartozó iránymutatások jogilag kikényszeríthetők, így az olyan közösségi médiaplatformok, mint a Snapchat, a YouTube és a Facebook kénytelenek megfelelni az új előírásoknak, különben bírságra számíthatnak. Thierry Breton, a DSA végrehajtását felügyelő biztos hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a platformok intézkedéseket tegyenek a választási kockázatok mérséklésére az általa kulcsfontosságúnak nevezett választási évben.

Címlapkép forrása: EU

HitelesAndrás

Értesítés díjváltozásról...

Ha lakáshiteled van, és kaptál ilyen levelet – Értesítés díjváltozásról -, akkor nem kell megijedni, nem a hitelkamatok és ezáltal a törlesztő fog változni… hanem csak és kizár

RSM Blog

Üzleti év zárása - jogi feladatok

Az éves beszámoló elkészítésével és az évzárással összefüggő feladatok jelentős terhet rónak a társaságok könyvelési, adózási területén dolgozó szakembereire, akik nem feledkezhetn

Holdblog

Amerikai sajátlakás = 347 ezer dollár

Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 2024 februárjában a Zillow Home Value Indexe szerint. A \"tengerentúli ingatlan.com\" egy... The

Tematikus PR cikk

Mozgó célpont? Milyen lokáció kell ma egy sikeres irodaház fejlesztéséhez? (x)

Csúnyán szakított Oroszországgal egyik legszorosabb szövetségese, és már a Nyugatnál kopogtat – Újabb háború a láthatáron?

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő

Vállalati Energiamenedzsment 2024

2024. április 11.

Sustainable Tech 2024

2024. április 24.

Portfolio Agrofuture 2024

2024. május 23.

GEN Z Fest 2024

2024. május 9.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu
  • 21:22
  • 21:21
  • 21:20
  • 21:15
  • 21:15
  • 21:12
  • 21:11
  • 21:05
  • 21:05
  • 20:57
  • 20:52
  • 20:40
  • 20:29

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.