Betiltja az Airbnb a beltéri biztonsági kamerák használatát

1 hónap ezelőtt 9

A magánélet védelme érdekében szigorít szabályain az Airbnb. A rövidtávú lakáskiadást segítő portál betiltja a beltéri kamerák használatát, és új előírásokkal szabályozza a zajfigyelő berendezéseket.

Eddig a lakások folyosóin és nappalijaiban lehetett biztonsági kamerákat felszerelni, április 30-tól azonban már tilos lesz. Egyedül a kültéri kamerák maradhatnak meg, de azok is csak akkor, ha nem látnak rá beltéri helyiségekre.

Az Airbnb elismerte, hogy egyes tulajdonosok zajfigyelő eszközökkel ellenőrizték az esetleges, előre nem engedélyezett bulikat. Mostantól a bérbeadóknak közölniük kell majd vendégeikkel, ha ilyen eszközt használnak. A zajfigyelők pedig csak a decibelszintet érzékelhetik majd, hangokat nem rögzíthetnek vagy továbbíthatnak.

Bár az Airbnb állítja, hogy az oldalán listázott ingatlanok többségében egyáltalán nincsenek biztonsági kamerák, egyre több felhasználó kezdett aggódni a rejtett kamerák miatt. A cég azt ígéri, hogy rendszeresen ellenőrzi majd az új szabályok betartását, szükség esetén pedig büntetéseket is kiszab.

(via cnbc.com)